Arkkipiispa Leo: Kulosaaren malli ei ole mikään malli

Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo kannattaa sitä, että lukiossa pidetään uskonnonopetuksen tuntimäärä entisellään.

Lukiokoulutuksen yleisiä valtakunnallisia tavoitteita ja tuntijaon uudistamista valmistellut työryhmä antoi ehdotuksensa joulukuussa. Uskonnon ja elämänkatsomustiedon osalta pakollisten kurssien määrä alenisi kolmesta yhteen kaikissa ehdotetuissa vaihtoehdoissa.

Arkkipiispa Leo sanoo, että Suomen ortodoksinen kirkko puolustaa voimakkaasti nykyistä uskonnonopetusta eikä se ole sitä puolustamassa yksin. Arkkipiispa perustelee kantaansa niin yleissivistyksen tarpeella, kulttuuritaustan tuntemuksella kuin sillä että ylipäänsä on uskontoon liittyvää kasvatusta.

– Maailmalla uskontojen merkitys vain kasvaa.

Helsingissä Kulosaaren yhteiskoulun on päättänyt yhdistää uskontoa ja elämänkatsomustietoa opiskelevat niiden tuntien osalta, jolloin opetussuunnitelmat ovat yhtenäisiä. Tämä malli saattaa levitä nyt johonkin muuallekin. Arkkipiispa Leo ei katso tätä mallia hyvällä.

– Eihän Kulosaaren malli ole mikään malli. En pidä sitä mallia oikeana. Kun puhutaan uskontodialogista, kuinka sitä voi käydä, jos ei tunne omaa uskonnollista lähtökohtaansa.

Arkkipiispa Leo lisää, että jos halutaan yhteisiä uskontojen tuntia, niille pitäisi antaa lisäaikaa nykyisten kolmen tunnin päälle.

Edellinen artikkeliMyös Kirgisian Jehovan todistajat siviilipalvelukseen
Seuraava artikkeliEhdota juttuaihetta – voita iPad Mini