Hengen uudistuksen kesäjuhlilla ennätysyleisö

Karismaattisuus Lohja420 1 of 1

– Sanan ja evankeliumin täytyy olla kirkon työn keskiössä, ei riitojen ja erimielisyyksien. Luterilainen Kirkko elää Suomessa etsikkoaikaansa, sanoi Hengen uudistuksen toiminnanjohtaja Marko Huhtala saarnassaan liikkeen kesäjuhlilla sunnuntaina Lohjalla.

Juhlilla kävi noin 2600 juhlavierasta eli yli 400 henkilöä enemmän kuin edellisenä vuonna. Juhlien suurin yksittäinen tilaisuus oli Pekka Simojoen ja Et Cetera – kuoron konsertti, jossa oli yli tuhat kuulijaa. Juhlien teemana oli: Tule Pyhä Henki – että he olisivat yhtä.

– Juhlien yleisilmeessä oli nähtävissä selkeä vieraiden keski-iän alentuminen. Ylistys, armolahjat ja sairaiden puolesta rukoileminen olivat juhlilla tärkeitä teemoja kuten ennenkin, Huhtala kertoo.

Juhlilla keskusteltiin paljon yhteisöllisyydestä, joka on liikkeen näyn keskiössä. Liike haluaa jatkossakin tukea ja rakentaa Pyhän Hengen voimassa eläviä yhteisöjä ja lähettää niiden jäseniä maailmaan.

– Meiltä kysytään, haluammeko olla uskonnonhoito- ja hautauspalvelulaitos vai kirkkaasti evankeliumia julistava kristittyjen yhteisö, Huhtala haastaa kirkkoa.

Vuonna 2014 Hengen uudistuksen juhlia vietetään Kalajoella elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Edellinen artikkeliTwitter-suosio ei yllä kirkossa Facebookin tasolle
Seuraava artikkeliOnni on kotona