Blair: Kristittyjen mielipiteet tärkeitä

blair_tonyTony Blair kehotti kristittyjä kertomaan rohkeasti omista mielipiteistään. Lontoossa keskustelutilaisuuteen yhdessä Canterburyn arkkipiispan Rowan Williamsin kanssa osallistunut Blair puhui avoimesti uskostaan ”pelastukseen Jeesuksen Kristuksen kautta”. Hän kertoi myös, että oli kerran määrännyt avustajansa rukoilemaan polvillaan tapaamisessa Pelastusarmeijan edustajien kanssa.

Tony Blair toimi Britannian pääministerinä vuodesta 1997 vuoteen 2007. Hän liittyi katoliseen kirkkoon vuonna 2007. Tilaisuudessa Blair kertoi nauraen, kuinka hänen entinen lehdistösihteerinsä oli kehottanut pääministeriä välttämään uskonasioista puhumista.

Blairin mukaan kristillisten ryhmien mielipiteiden kuuleminen on poliitikoille tärkeää ja kirkon merkitys Britannialle perustavanlaatuinen. Kristittyjen tulisi myös osallistua rohkeasti keskusteluun.

– On tärkeää, että olemme valmiita korottamaan äänemme, kertomaan mielipiteemme uskovaisina ja sanomaan, ettemme pelkää kertoa, mitä uskomme ja miksi, Blair sanoi kristittyihin viitaten.

Tilaisuudessa Blairilta myös kysyttiin, oliko hän itse noudattanut ohjettaan tapaamisissaan Yhdysvaltain entisen presidentin George W. Bushin kanssa. Hän kiisti kertoen, ettei häntä koskaan ollut pyydetty rukoilemaan.

– Yhdessä rukoileminen ei olisi ollut väärin – niin ei vaan tapahtunut.

Lue Telegraphin uutinen (englanniksi).

Katso keskustelutilaisuus Canterburyn arkkipiispan kotisivuilta.

Kuva: Policy Network

Edellinen artikkeliRT: Vanhoillislestadiolaisissa myös ateisteja ja agnostikkoja
Seuraava artikkeliProfessori: Sähköinen media muuttanut Raamatun käyttöä