Helsingissä jaetaan soittimia niitä kipeimmin tarvitseville

Meidän Soitin on suomalaisten muusikoiden ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen yhteistyöprojekti, joka kerää ehjiä ja toimivia bändisoittimia ja jakaa niitä eniten tarvitseville.

Projektissa etsitään paikkoja, joissa tarvitaan virikkeitä, musiikkia ja tekemistä ihmisille, joilla on halu soittaa, mutta soittimet puuttuvat. Erityisesti heikossa asemassa olevien kanssa työskenteleviä kannustetaan mukaan.

Idean isä, muusikko Mikko Kosonen, luonnehtii projektin lähtökohtia näin: Omistan liikaa soittimia. Siinä ei ole mitään järkeä. Voisin toki myydä niitä, mutta voisinko tehdä instrumenteillani jotain yleishyödyllistä?

Helsingin nuorisoasiainkeskus kerää lahjoitustoiveet. Lahjoituksen kohteena voi olla julkinen tai yleishyödyllinen paikka (esimerkiksi nuorten kokoontumispaikat, nuorisokodit, toimintakeskukset, vastaanottokeskukset, kerhohuoneet, vankilat, tuettu asuminen, päiväkodit, koulut, palvelutalot).

Lopullisista lahjoituskohteista päättää nuorisoasiainkeskus yhdessä Meidän Soitin -järjestäjien kanssa. Osa soittimista jaetaan sunnuntaina 9.2.2014 nuorisoasiainkeskuksen Kulttuuriareena Gloriassa järjestettävässä tapahtumassa.

Hakemuksen lahjoituksen kohteeksi voi täyttää osoitteessa meidansoitin.munstadi.fi tai Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/MeidanSoitin. Jos omistaa hyväkuntoisia ylimääräisiä soittimia, jotka haluaisi lahjoittaa hyvään tarkoitukseen, siitä voi kertoa sähköpostitse osoitteeseen soitinlahjoitus@gmail.com.

Edellinen artikkeliSeurakuntatyön johtajalle valta päättää nopeasta katastrofiavusta
Seuraava artikkeli”Tarvitaan uusia ajatuksia ja uutta työotetta”