Helsingin seurakunta­yhtymässä aloitetaan yt-neuvottelut – jopa 90 ihmisen työ­suhde yhteisissä palveluissa saattaa päättyä

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt 7.4. yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamisesta Helsingin seurakuntayhtymän yhteisissä palveluissa. Neuvottelut eivät koske Helsingin 20 seurakuntaa.

Yt-neuvottelut käydään taloudellisilla, tuotannollisilla ja toiminnallisista muutoksista johtuvien syiden perusteilla, ja ne alkavat 26.4.

Työnantajan alustavien arvioiden mukaan muutokset voivat johtaa enintään 90 työntekijän tai viranhaltijan palvelussuhteen päättämiseen. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia yhteisten palveluiden osastoja ja yksiköitä, jotka hoitavat muun muassa talous-, henkilöstö-, jäsenrekisteriasioita, yhtymän yhteistä hallintoa, kiinteistöjä, hautausmaita ja viestintää.

Neuvotteluiden piirissä on yhteensä 493 viranhaltijaa ja työntekijää.

– Valitettavasti olemme nyt tilanteessa, että joudumme käynnistämään yhteistoimintaneuvottelut. Yhteisten palveluiden johtajisto on etsinyt kevättalven aikana erilaisia keinoja säästötavoitteisiin pääsemiseksi, mutta tehdyt talouspäätökset edellyttävät kipeitäkin ratkaisuja toimintaedellytysten turvaamiseksi, seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki sanoo tiedotteessa.

Yhteisten palveluiden arvioitu säästötarve vuoteen 2025 mennessä on noin 4,8 miljoonaa euroa, josta noin miljoona euroa pyritään toteuttamaan kustannussäästöin ja 300 000 euroa toimintatuottoja lisäämällä. Neuvottelujen ja niiden jälkeen tehtävien päätösten tavoitteena seurakuntayhtymässä on löytää keinot 3,5 miljoonan euron säästöihin rakenteellisilla ja muilla ratkaisuilla.

Yt-neuvotteluista annetun tiedotteen mukaan neuvotteluiden osana voidaan sopia mahdollisista toimintojen yhdistämisistä, työnjaon tarkastelusta, organisaatio- ja palvelurakenteen muutoksista, tehtäväkuva- ja virantoimitusvelvollisuuden muutoksista, lomautuksista, osa-aikaistamisista, nimikemuutoksista, tehtäväsiirroista sekä näiden mahdollisista mukanaan tuomista henkilövaikutuksista.

Kaikkiaan Helsingin seurakuntayhtymässä on noin 1 200 työntekijää.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Helsingin seurakuntayhtymässä aloitetaan yt-neuvottelut – jopa 90 ihmisen työsuhde yhteisissä palveluissa saattaa päättyä

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Odessassa syntyneen Anna Ahmatovan runo on kuin rukous hiljaisen viikon edellä
Seuraava artikkeliKommentti: Volodomyr Zelenskyi piti historiallisen puheen Suomen edus­kunnalle ja osoitti esi­merkillistä johtajuutta