Uskontojen yhteinen rukous­hetki Ukrainan puolesta lähetetään sunnuntaina suorana Ylellä

Yle TV1:ssä lähetetään suorana Rauhanrukous Ukrainan puolesta sunnuntaina 13.3. kello 10.

Kyseessä on rukoushetki, joka on ekumeeninen ja uskontojen yhteinen. Tilaisuus järjestetään Helsingissä sijaitsevassa Alppilan kirkossa, jossa valmistaudutaan tällä hetkellä Ukrainasta tulevien pakolaisten hätämajoitukseen. Ohjelma on nähtävissä myös Yle Areenassa.

Rukoushetkeen osallistuvat Haminan piispa Sergei Suomen ortodoksisesta kirkosta, Pyhän Henrikin katedraaliseurakunnan kirkkoherra Jean Claude Kabeza katolisesta kirkosta ja Baptistikirkosta kirkkokunnanjohtaja Jari Portaankorva. Mukana ovat myös Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja Suomen Islam-seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Gölten Bedretdin.

Evankelis-luterilaisesta kirkosta mukana ovat Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson ja Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherra Riikka Reina.

Piispa Mari Leppänen pitää tilaisuudessa puheen. Eri uskontokuntien edustajat rukoilevat yhdessä. Rauhanrukouksessa kuullaan usealla eri kielellä Psalmi 31, jota Ukrainan kristityt ja juutalaiset ovat kehottaneet rukoilemaan heidän kanssaan ympäri maailmaa.

Tilaisuutta ovat toteuttamassa myös Oleksii ja Mira Prykhodko sekä Irena Datsko Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:stä. Kallion seurakuntalaiset rukoilevat esirukouksia ja tuohukset syttyvät rauhan puolesta. Tilaisuutta ovat järjestämässä myös Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura.

Laulaja-lauluntekijä Viitasen Piia laulaa tilaisuudessa säveltämänsä, Jaakko Löytyn sanoittaman Rauhan laulun. Grex Musicus -kuoro laulaa, ja musiikissa ovat mukana myös Dagmar Õunap ja soitinyhtye.

Yhteislauluina lauletaan ukrainalaissyntyisen Dmitri Bortnjanskin säveltämä virsi 369 Nyt päivä laskee, pilvi peittää ja virsi 600 Hyvyyden voiman ihmeellisen suojaan.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Uskontojen yhteinen rukoushetki Ukrainan puolesta lähetetään sunnuntaina suorana Ylellä

Edellinen artikkeliArkki­hiippakunnan palkinto Raision seura­kunnan Godfulness-sivustolle – kunnia­maininnat saivat appi ja kirkko-ooppera
Seuraava artikkeliEvankelis-luterilaiselle kirkolle uusi virka- ja työehto­sopimus – palkat nousevat kaksi prosenttia