Arkki­hiippakunnan palkinto Raision seura­kunnan Godfulness-sivustolle – kunnia­maininnat saivat appi ja kirkko-ooppera

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Arkkipooki-palkinnon Raision seurakunnan Godfulness-sivustolle. Sivusto tarjoaa erilaisia keho- ja luontohengellisyysharjoituksia sekä raamattuhiljentymisen menetelmiä tukemaan kokonaisvaltaista rauhoittumista.

Godfulness-sivustossa yhdistyvät tuore ja perinteinen tapa tukea hengellistä elämää, todetaan palkinnon perusteluissa. Raision seurakuntaa kiitellään siitä, että se on innovatiivisesti lähtenyt vastaamaan kasvavaan hengellisyyden kaipuuseen.

Palkintotyöryhmä arvosti erityisesti sitä, että Godfulness ammentaa Raamatusta. Kirkollisessa työssä kohdataan ihmisiä, joiden on vaikea lähteä kokoavaan toimintaan, mutta hengelliselle materiaalille ja ohjatulle hengelliselle hiljentymiselle on tarvetta.

Godfulness-sivuston ideoinnista ja kehittämisestä vastaa Raision seurakunnan ympäristöasiantuntija ja projektikoordinaattori Hannele Siltala.

Kaksi kunniamainintaa

Arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto jakoi myös kaksi kunniamainintaa. Ne saivat Kankaanpään seurakunta-appi ja Ende und Beginn -kirkko-ooppera.

Kankaanpään seurakunta-appia eli puhelinsovellusta kiitettiin innovatiiviseksi, moderniksi ja helppokäyttöiseksi. Appi tuo seurakunnan tiedotteet, jumalanpalvelusstriimit, tallenteet ja muut materiaalit seurakuntalaisten ulottuville.

Olli Kortekankaan kirkko-ooppera Ende und Beginn esitettiin elokuussa Uudenkaupungin ja Porin Teljän kirkoissa. Saksalaisen papin Dietrich Bonhoefferin elämään liittyvä ooppera edustaa palkintoryhmän mukaan korkeatasoista taiteellista tuotantoa, mikä sellaisenaan se on tärkeä kulttuuriteko. Teoksella on myös vahva hengellinen sanoma.

Arkkipooki-palkinto jaetaan vuosittain Turun arkkihiippakunnan sisällä tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi. Tänä vuonna palkinnon saajaksi oli 14 ehdokasta.

Lue myös:

Godfulness-sivusto tarjoaa luontoon ja kehoon liittyviä hengellisyys­harjoituksia

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Arkkihiippakunnan palkinto Raision seurakunnan Godfulness-sivustolle – kunniamaininnat saivat appi ja kirkko-ooppera

Edellinen artikkeliKommentti: Pää­toimittajat kertovat uutuus­kirjassa, miten sanan­vapaus toteutuu Suomessa
Seuraava artikkeliUskontojen yhteinen rukous­hetki Ukrainan puolesta lähetetään sunnuntaina suorana Ylellä