Tuntevatko viidesläiset kiukkua körttejä kohtaan?

Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteeri Urpo Karjalainen ihmettelee Kotimaa Prossa, kuinka suurta kiukkua, aggressiivisuutta tai turhautumista herännäisyyttä kohtaan tunnettiin viime viikonvaihteessa Perustan teologisilla opintopäivillä.

Karjalainen oli nyt ensimmäistä kertaa mukana Kauniaisten tammikuisilla opintopäivillä. Kokemus oli hänestä jopa hieman hämmentävä.

– Aistin yhden iltapäivän kokemuksien perusteella eräissä juonto- ja yhteenvetopuheissa parempaa tai täydellisempää hengellistä tietämistä. Perusvire oli ikään kuin sellainen, että järjestäjä tietää ja tuntee oikeanlaisen hengellisen tiedon ja viisauden, jonka pohjalta evankelisluterilainen kirkkoinstituutio tulee käytäntöineen arvostelluksi. Erityisesti jäi mieleen Timo Eskolan loppukommentti Hanna Salomäen esityksen jälkeen, Karjalainen sanoo.

– Herännäisyys-työpajasta jäi päällimmäiseksi kokemuksekseni se, kuinka suurta kiukkua, aggressiivisuutta tai vähintään turhautumista herännäisyyttä ja Herättäjä–Yhdistystä kohtaan silminnähden usealla seminaarilaisella oli.

Karjalaisen mielestä jokaisella on omissa vioissaan tarpeeksi tekemistä ja kristittyjen tulisi etsiä niistä asioita, jotka heitä yhdistävät.

Jussi Rytkösen tekemä Urpo Karjalaisen haastattelu ilmestyi 8.1. kokonaisuudessaan Kotimaa Prossa.

Edellinen artikkeliYhteiskristillinen kampanja haluaa maailmankatsomuksen pohdintaa
Seuraava artikkeliIsokoskelo – kansan lintu