Yhteiskristillinen kampanja haluaa maailmankatsomuksen pohdintaa

Keväällä mediassakin näkyvän herätysliikepohjaisen kampanjan edustaja sanoo, että kyseessä on haaste pohtia omaa maailmankatsomusta. Kampanjan taustalla on uusateistien viime vuosina lanseeraamat näkyvät kampanjat raflaavine iskulauseineen.

– Kristillisten mediatoimijoiden kesken mietimme, että olisi hyvä keskustella enemmän maailmankatsomuksista ja arvioida niiden pätevyyttä ja taustaa, sanoo helluntailaisen Ristin Voitto -lehden päätoimittaja Leevi Launonen.

Launosen mukaan tarkoituksena on haastaa myös kristittyjä pohtimaan omaa maailmankatsomustaan ja herättää keskustelua eri näkemyksiä edustavien välillä.

Kampanja näkyy sähköisessä mediassa pitkin kevättä erilaisina maailmankatsomukseen liittyvinä juttuina, joissa esimerkiksi haastatellaan tiedemiehiä tai kerrotaan keskustelutilaisuuksista.

Siihen liittyy myös maaliskuun puolivälistä alkaen yliopistokaupungeissa järjestettävät Veritas Forum -keskustelutapahtumat, erikseen julkaistava aikakauslehti sekä Apologia Forum -tapahtuma huhtikuun lopussa.

Veritas Forum ja Apologia Forum -tapahtumissa päävieraana on matematiikan ja tieteenfilosofian luennoitsija John Lennox.

Taustalta löytyy Launosen mukaan löyhähkö yhteistyöryhmä, joka kampanjaa koordinoi. Mukana on vapaita suuntia ja viidesläisiä herätysliikkeitä, kuten Kansanlähetys ja OPKO, sekä Patmos Lähetyssäätiö ja katolinen kulttuurikeskus Studium Catholicum.

Edellinen artikkeliSeurakunnille ohjeet lasten huomioimiseksi
Seuraava artikkeliTuntevatko viidesläiset kiukkua körttejä kohtaan?