Seurakuntavaalien vaalikone MTV3:lle

Kirkkohallitus ja MTV Uutiset tekevät yhteistyötä vuoden 2014 seurakuntavaaliprojektissa, jonka tärkeä osa on yhteinen vaalikone. Vaalikonetyö MTV:n kanssa tuo vaaleille uudenlaista valtakunnallista näkyvyyttä.

– Olemme iloisia siitä, että MTV:n kaltaista mediataloa kiinnostaa seurakuntavaalit. Kokemus on osoittanut, että vaalikoneilla on merkitystä, kun äänestäjät arvioivat kenelle äänensä antavat, sanoo viestintäjohtaja Tuomo Pesonen Kirkon tiedotuskeskuksesta.

Kysymykset vaalikoneeseen laaditaan yhdessä MTV:n vaaliasiantuntijoiden kanssa. Tavoitteena on antaa sekä välineitä paikallisen tason vaalityöhön että tuoda avoimuutta ja läpinäkyvyyttä seurakuntavaaleihin.

– Seurakuntavaalit ovat MTV:n Uutisille kiinnostavat sekä journalistisesti että hyvän tekemisen teemaltaan. Vaaleissa kiinnostavat muun muassa seurakuntien rakennemuutokset sekä seurakuntien talous ja se, miten vaalien teemana olevaa hyvän tekemistä halutaan käytännössä toteuttaa, MTV Uutisten tuottaja Sami Ruokangas sanoo.

Seurakuntavaaleissa valtakunnallinen vaalikone oli ensimmäistä kertaa käytössä edellisissä vaaleissa, vuonna 2010. Valtiollisissa vaaleissa kolme neljästä äänestäjästä sanoo vaalikoneen vaikuttavan omaan äänestyspäätökseensä.

Kirkon tutkimuskeskuksen vaalien jälkeen teettämän selvityksen mukaan vaalikone vaikutti ihmisten äänestysaktiivisuuteen. Erityisen merkittävä vaalikone oli suurissa kaupungeissa, joissa äänestäjät eivät tunne ehdokkaita. Samoin mahdollisuus vaalikoneen käyttöön koettiin tärkeäksi nuorimmissa äänestäjäryhmissä.

Seurakuntavaalit järjestetään isänpäivänä 9.11.2014.

Edellinen artikkeliSielunhoitopalsta ei maininnut syyteoikeutta hyväksikäyttötapauksessa
Seuraava artikkeliVantaan uusi ruoka-apumalli sai käynnistysrahan