Piispaehdokkaat huolissaan yhteiskunnan yliseksualisoitumisesta

Kaksi kolmesta Turun arkkihiippakunnan piispaehdokkaista haluaa seksilelut pois marketeista. Eilen Turussa järjestetyssä piispapaneelissa kaikki ehdokkaat ottivat kantaa yhteiskunnan yliseksualisoitumista vastaan ja toivoivat enemmän aikaa lapsuudelle, nuoruudelle ja kasvulle.

Maskun kirkkoherra Aino Vesti halusi verrata ihmisen seksuaalisuutta ja sen kehittymistä joulun odotukseen, johon kuuluu valmistelut, leivonta ja siivoaminen. Vasta näitä seuraa juhlan täyttymys.

Hiippakuntadekaani Kaarlo Kalliala kertoi olevansa ärtynyt ja suuttunut lapsuuden varastamisesta pois lapsilta. Turun Katariinanseurakunnan kirkkoherra Martti Hirvonen edesmennyttä piispa Mikko Juvaa lainaten, että kirkko menettää otteensa rippikoulun käyneisiin juuri siksi, että seksuaalisuutta ja ennenaikaista aikuistumista korostavat arvot nousevat nuorten elämässä hallitseviksi.
Samassa yhteydessä ehdokkailta kysyttiin, mitä mieltä he ovat siitä, että marketeista saa seksileluja. Vesti ja Hirvonen halusivat ne kaupoista pois. Kallialan vastaus oli lyhykäisyydessään: -Pöh.

Edellinen artikkeli”Nyt tarvitaan kykyä kuunnella”
Seuraava artikkeliUseat lestadiolaiset naiset toivovat pappisvihkimystä