Oikeusministeri: Seksin ostolle täyskielto

Oikeusministerille luovutettiin tänään selvitys seksin ostokiellon toimivuudesta. Selvityksen perusteella oikeusministeri Anna-Maja Henriksson suosittelee seksin oston täyskieltoa ja peräänkuuluttaa laajaa yhteiskunnallista keskustelua.

Vähemmistövaltuutetun eilen pitämässä lehdistötilaisuudessa kerrottiin ihmiskaupan ja siihen liittyvän seksuaalisen hyväksikäytön nykytilasta Suomessa. Tilaisuudessa myös etsitettiin keinoja, joilla ehkäistä ihmiskauppaa sekä tehostaa uhrien tunnistamista ja avun piiriin ohjautumista.

Kansallisena ihmiskaupparaportoijana toimivan vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet’n mukaan keskustelu uudesta lainsäädännöstä on tervetullutta. Hänen mielestään nykyinen rajattu seksin ostokielto ei riitä ennaltaehkäisemään ihmiskauppaa ja siihen liittyvää seksuaalista hyväksikäyttöä.

– Kysyntään vaikuttamien on tärkeä osa ihmiskaupan vastaista työtä. Vähemmistövaltuutettu tukee sellaisia ratkaisuja jotka vähentävät prostituutiota ja ihmiskauppaa aiheuttavaa kysyntää, toteaa vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet.

Myös ylitarkastaja Venla Roth peräänkuuluttaa lainsäädännöllisiä ja sosiaalipoliittisia keinoja sisältävää kokonaisvaltaista toimintaohjelmaa, jolla ihmiskauppaa ja siihen liittyvää hyväksikäyttöä ehkäistäisiin.

– Tutkimustieto ja ulkomaiden kokemukset osoittavat, että niissä maissa, joissa seksibisnekseen suhtaudutaan myönteisesti, ihmiskauppa on merkittävä yhteiskunnallinen ongelma. Seksimarkkinoiden kasvaessa syrjäytymisvaarassa olevien, päihderiippuvaisten ja mielenterveysongelmista kärsivien nuorten naisten riski joutua ihmiskaupan ja siihen liittyvän seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi kasvaa, Roth sanoo.

Edellinen artikkeliAskolasta Suomen tykätyin piispa
Seuraava artikkeliTakkula huolissaan koptien tilanteesta