Björn Vikström: Kristitty on osa yhteiskuntaa

Porvoon piispa Björn Vikström saarnasi kirkolliskokouksen avajaismessussa tänään Turussa Maarian kirkossa sanoen, että kirkon tehtävä on elää keskellä yhteiskuntaa.

– Kristittyinä olemme osaa yhteisöä ja yhteiskuntaa, ja meidän tehtävänämme on edistää toisten ihmisten hyvinvointia ja turvallisuutta, sanoo Björn Vikström.

– Kristittyjen kiusauksena on alusta asti ollut halu toteuttaa täydellinen kristillinen yhteisö tässä ja nyt. On haluttu ottaa etäisyyttä maailmasta ja sen houkutuksista. Pienessä turvallisessa piirissä on aina helpompi pitää kiinni omasta uskontulkinnasta.”

– Viimeisten viikkojen aikana, kun kirkkoa on kritisoitu ja riepoteltu eri tavoin, on varmaan monen kirkonmiehen ja -naisen mielessä käynyt ajatus, että ehkä olisi parempi kokonaan luopua julkisesta areenasta, ja pelkästään keskittyä seurakunnan sisäiseen elämään. Ajatus kirkosta vastakohtakulttuurina ja pienenä vastarintapesäkkeenä tuntuu yhtäkkiä yllättävän houkuttelevalta, arvioi Björn Vikström.

– Kristittyinä olemme kahden maan kansalaisia. Jumalan valtakunnan kansalaisena on oikeus olla Jumalan lapsi ja tulla hänen luokseen kuin lapsi isänsä luo.

Lue Viktrömin saarna kokonaisudessaan

Edellinen artikkeliTelttakirkko Helsingin Vanhaan kaupunkiin
Seuraava artikkeliMäkinen: ”Älkää teljetkö kirkon ovia, vaan avatkaa ne!”