Kohublogisti ei kelvannut ehdolle – erosi KD:sta

Kristillisdemokraattien Uudenmaan piiri ei hyväksynyt homolausunnoillaan kohua herättänyttä Jouko Pihoa eduskuntavaaliehdokkaaksi. Asiasta päätettiin tiistaina piirin kokouksessa. Kristillisdemokraattien puoluesihteerin Peter Östmanin mukaan Piho ilmoitti päätöksen jälkeen eroavansa puolueesta.

– Pihon kirjoitukset ovat olleet aika rankkoja luonteeltaan. Uudenmaan piiri oli käynyt keskusteluja jo siinä vaiheessa, kun hän oli kirjoittanut blogissaan, että homous on rikos. Keskustelin hänen kanssaan myös itse, Östman sanoo.

Östmanin mukaan Piho poikkesi puolueen linjasta myös muissa kysymyksissä. Hän vaati muun muassa Suomen irrottamista Euroopan Unionista. Lisäksi Piho halusi Karjalaa takaisin.

– Hän ajoi omia vaalijuttujaan siitä huolimatta, että toivomus oli, että tärkeissä kysymyksissä pysyttäisiin puolueen linjassa. Kun keskustelin blogikirjoituksesta, hän ei ollut valmis lupaamaan, että pysyisi linjassa jatkossakaan. Sanoin hänelle, etten voi taata, että Uudenmaan piiri asettaa häntä ehdolle syyskokouksessaan, Östman sanoo.

Myös Piho itse sanoo olleensa puolueen mielestä liian suorasanainen.

– Kirjoituksistani on tullut puolueessa palautetta ja se on koettu rasitteena. Kyseessä on epäluottamuslause. Olin vastaavassa tilanteessa viime vuonna, kun erosin kolmen kuukauden jälkeen Kokoomuksesta. En tiedä miten tästä eteenpäin. Odottelen nyt tässä rauhassa. Järjellisesti vaihtoehtoja ei ole kovin paljon. Yksi vaihtoehto on Perussuomalaiset. Olen maahanmuutto- ja EU-kriittinen, Piho sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uusi Suomi –uutissivusto.

Edellinen artikkeliForbes: Paavi maailman viidenneksi vaikutusvaltaisin
Seuraava artikkeliViisi anglikaanipiispaa liittyy katoliseen kirkkoon