Keskustelu rukouksesta pitkittyy kirkolliskokouksessa

Turussa kirkolliskokous istuu pitkää päivää homokysymyksen ääressä. ”Kahdeksan vuoden kujanjuoksu” ei ota loppuakseen. Aamupäivällä kuultiin kahdeksan puheenvuoroa, jonossa on vähintään parikymmentä lisää.

– Perustevaliokunnan esitys ei varmaan täysin miellytä ketään, mutta se antaa mahdollisuuden elää eteenpäin. Nyt puheenvuoroissa ei tarvitsisi enää käännyttää toisella tavalla ajattelevia, arvioi piispa Björn Vikström keskustelua.

– Minusta esityksestä voi ottaa oppia laajemminkin kirkon päätöksentekoon, annetaan tilaa ja väljyyttä.

Piispa Samuel Salmen mielestä osa puheevuoroista on ollut rakentavia.

– Mutta osassa on esiintynyt kovuutta, josta en tunnista kirkkoa rakkauden ja turvallisuuden yhteisönä. Nyt pitäisi mennä asiassa eteenpäin eikä kerrattava jo moneen kertaan sanottua, Salmi kommentoi

– Jäitä hattuun ja pikkaisen kunnioitusta toisia ihmisiä kohtaan, sanoi piispa Wille Riekkinen evästykseksi iltapäivän keskusteluun. Hän toivoi, että kirkon eri laidoilla voitaisiin hyväksyä ja ymmärtää perustevaliokunnan kompromissiesitys.

Aamupäivän puheenvuoroissa puhuttiin homoseksuaalisuudesta syntinä ja rekisteröidystä parisuhteesta elämäntapana Raamatun vastaisena ja kysyttiin, ”mitä me olemme tekemässä kirkolle”. Pastoraallisen ohjeen antaminen parisuhteensa rekisteröinneiden kanssa rukoilemiseen arveltiin myös syrjivän muita seksuaalivähemmistöjä.

Edellinen artikkeliAskolasta helluntailaissuhteista vastaava piispa
Seuraava artikkeliRiekkinen: Rukousohjeista ei saa tulla liian tiukkoja