MTV3: Kirkkojen ja uskontojen edustajat hämmentyneitä rukouspäätöksestä

MTV3:n verkkosivulla kirkkojen ja uskontojen edustajat kertovat tunnelmiaan luterilaisen kirkolliskokouksen päätöksestä rukilla homoparien puolesta. Ortodoksisen kirkon tiedottaja Jyrki Härkönen pitää asian tiimoilta noussutta kohua äärimmäisen surullisena.

Härkönen kertoo, että ortodoksisessa kirkossa on olemassa vain avioliittotoimitus, joka on miehen ja naisen välinen. Kaikilla kirkon jäsenillä on kuitenkin oikeus pyytää rukoushetkeä.

– Tällaisia rukouspalveluksia toimitetaan satoja, ellei tuhansia ortodoksissa perheissä, jos perheeseen esimerkiksi syntyy lapsi tai on syntymäpäivä. Näissä rukouspalveluksissa rukoillaan sen kodin asukkaille. Onko siellä Matti ja Miina vai Matti ja Martti, niin sitten siunataan ja sillä siisti.

Suomen katolisen tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti sanoo, että katolisessa kirkossa ajatus homoparien siunaamisesta olisi mahdoton.

– Kirkko elää tietysti samassa yhteiskunnassa kuin kaikki muutkin kirkot ja yhteisöt, mutta meillä usko on ankkuroitu ihan toisella tavalla Raamattuun ja traditioon kuin joissain protestanttisissa yhteisöissä. Meillä paine on toisen tyyppistä. Se on tyytymättömyyttä tai protestia, mutta se ei pääse varsinaisesti toteutumaan kirkon sisällä, Tervaportti toteaa. 

Helsingin juutalaisessa seurakunnassa homokeskustelua on seurattu hämmentynein mielin, samoin Suomen islamilaisessa yhdyskunnassa.

– Tuntuu, kuin se olisi tällä hetkellä yhteiskunnan kaikkein tärkein asia ja hirveän suuri ongelma. Ihmisiä luokitellaan homokannan mukaan ja sitä kautta leimataan yleisestikin, sanoo juutalaisen seurakunnan asiamies Dan Kantor.

– Aina ei pidä seurata, mikä on muotia, vaan pitää myös muistaa, mikä on omassa uskonnossa oikein ja mitä oma raamattu kertoo tässä suhteessa, sanoo puolestaan Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar.

Lue MTV3:n verkkouutisten juttu

Edellinen artikkeliSeta: Rukouspäätös on pieni askel eteenpäin
Seuraava artikkeliArkkipiispa: Äänestysprosentti voi nousta yli 20:n