Nälkäpäivällä tukea Syyriaan

SPR Azraq kuva Mikko Vahaniitty 420

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä –keräys alkaa 12. syyskuuta. Keräyksellä autetaan tänä vuonna muun muassa Syyrian konfliktin uhreja.

Suomen Punainen Risti on yhdessä Saksan, Norjan ja Kanadan Punaisten Ristien kanssa rakentamassa aluesairaalaa Jordaniaan. Sairaala on syyskuussa avattavan pakolaisleirin yhteydessä ja sairaalassa tullaan hoitamaan Syyriasta tulleita pakolaisia. Jordanian Azraqissa on tällä hetkellä 20 Punaisen Ristin avustustyöntekijää.

– Ensimmäiset potilaat varaudutaan ottamaan sairaalaan Azraqin pakolaisleiriltä syyskuun alkupuolella, toteaa sairaalaprojektin johtaja Henna Korte.

Uudelle pakolaisleirille ja sen yhteyteen nousevalle sairaalalle on polttava tarve, sillä Jordaniassa oleva Zaatarin pakolaisleiri on lähes täynnä. Punaisen Ristin sairaalassa varaudutaan pakolaisten suureen määrään ja avun tarpeeseen.

– Suurin osa pakolaisista on naisia ja lapsia. Sairaalassa on hyvä valmius hoitaa synnyttäviä naisia. Sairaalassa tehdään lisäksi pieniä leikkauksia ja vastataan ambulanssikuljetuksista, Korte kertoo.

Kuvassa: Suomen Punainen Risti johtaa Saksan, Norjan ja Kanadan Punaisten Ristien yhteenliittymää, joka perustaa Jordanian koilliselle aavikolle syyskuun alussa avattavalle pakolaisleirille täysimittaisen aluesairaalan. Sairaalassa hoidetaan Syyriasta tulleita pakolaisia.

Kuva: Mikko Vähäniitty/Suomen Punainen Risti

Edellinen artikkeliSeurakuntien iltapäivätoiminta lakkasi Heinolassa ja Nastolassa
Seuraava artikkeliKSML: Arkkipiispa valmis keskustelemaan kirkon verotusoikeudesta