Lehteä syytetään konservatiivien syrjinnästä rikoslakiin vedoten

Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto ottaa tänään kantaa sille osoitettuun kirjelmään, jossa väitetään yhtymän lehden Kirkko ja kaupungin ivanneen konservatiiviseurakuntalaisia ja muun muassa pilkanneen kansanedustaja Päivi Räsästä.

Kirjelmän on allekirjoittanut seitsemän helsinkiläistä seurakuntalaista. ”Onko esimerkiksi ollut asiallista pilkata kansanedustaja Päivi Räsästä ja Raamattua K&K:n pilakuvissa, tai kohdistaa halveksunta K&K:n pääkirjoituksessa konservatiivikristittyihin, heitä ivaten ja antaen ymmärtää etteivät he ole mielipiteineen hyväksyttyjä seurakuntalaisia?” kirjelmässä kysytään. Konservatiiviseurakuntalaisilla kirjelmöijät viittaavat kirkon Raamattuun Jumalan sanana uskoviin jäseniin.

Kirjoittajien mukaan erityisen vakavaksi asian tekee se, että lehden päätoimittaja Seppo Simola on virkavastuullinen toimija seurakuntayhtymän viestinnässä. Kirjelmässä pyydetään yhteiseltä kirkkoneuvostolta kannanottoa.

Kohdassa ”asiaa koskevaa lainsäädäntöä” kirjelmän kirjoittajat vetoavat kirkkojärjestykseen, jonka mukaan kirkon oppi perustuu Raamattuun sekä rikoslain 11 lukuun, jossa puhutaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä asettamisesta eriarvoiseen asemaan uskonnon perusteella.

Vastineessaan kirkkoneuvostolle viestintäjohtaja, päätoimittaja Seppo Simola vetoaa lehden johtosääntöön. Sen mukaan Helsingin seurakuntayhtymä harjoittaa kirkon arvoihin perustuvaa reipasta ja rohkeaa, vuoropuheluun pyrkivää, rakentavasti kriittistä ja avarasti kansankirkollista viestintää. Simola toteaa, että on selvää, että lehti herättää erilaisia tunteita ja kritiikkiä.

Hänen mukaansa lehti antaa aina erityisesti mielipideosastossaan tilaa eri näkemyksille ja myös lehden omaa linjaa kritisoiville kirjoituksille. Hän toteaa myös, että tutkimusten mukaan ylivoimainen enemmistö lukijoista on tyytyväinen lehden linjaan.

Helsingin seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään, etteivät seitsemän seurakuntalaisen kirjelmässä tuodut näkökohdat anna aihetta toimenpiteisiin. Kirkkoneuvoston kokous alkaa tänään kello 15.

Edellinen artikkeliRadiotoimitus vastaa limboväitteisiin
Seuraava artikkeliSarkomaa: Kukaan ei voi enää piiloutua rippisalaisuuden taakse