Oulun diakoniatyöntekijät puhelimen ääressä jouluna

Oulun seurakuntayhtymässä kokeillaan harvinaista diakoniatyöntekijöiden joulupäivystystä. Puhelimeen voi soittaa, jos esimerkiksi yksinolo ahdistaa. Asiasta kertoi Rauhan Tervehdys -lehti tällä viikolla. Yhtymässä arvioidaan, että esimerkiksi valtakunnalliseen Palvelevaan Puhelimeen soittaminen voi pelottaa verrattuna diakoniatyöntekijöille soittamiseen.

Osa Oulun seurakuntien diakoniatyöntekijöistä pitää puhelimensa auki aatosta tapaninpäivään. Diakoniatyöntekijät päivystävät tänä jouluna ensimmäistä kertaa. Puhelinpäivystykseen päädyttiin muun muassa siksi, ettei seurakunta järjestä tänä vuonna joululeiriä paikallisille yksinäisille joulunviettäjille.

Oulun Tuiran seurakunnan kirkkoherra Hannu Ojalehto pitää paikallisseurakuntien diakoniatyöntekijöiden joulupäivystystä Oulussa tarpeellisena, vaikka esimerkiksi Palveleva Puhelin päivystää juhlapyhinä.

Ojalehto sanoo Rauhan Tervehdykselle uskovansa, että erityisesti iäkkäimmille ihmisille yhteydenotto valtakunnallisten avuntarjoajien numeroihin voi jopa pelottaa. Soitto diakoniatyöntekijälle on helppoa ja turvallista.

Oulun seurakuntayhtymässä on valmisteilla ohjeistus siitä, milloin työajattomien työntekijöiden, kuten diakoniatyöntekijöiden, pappien ja kanttoreiden, velvollisuus on pitää puhelinta auki ja milloin suljettuna. Työntekijät eivät pidä itsestään selvyytenä, että puhelin on auki myös pyhäpäivinä.

Rauhan Tervehdys verkossa

Edellinen artikkeliIlkka Wiio oli kahdeksan vuotta lahkon pauloissa
Seuraava artikkeliYLE: Konservatiivit haluavat papeille laajempaa omantunnonsuojaa