Kirkkohallitus tukee syrjäytymistä ehkäiseviä hankkeita

Kirkon keskusrahaston talousarviossa oli varattu 84 000 euroa jaettavaksi syrjäytymisen ehkäisyhankkeisiin vuonna 2010. Keväällä  Kirkkohallitus myönsi 69 370 euroa seitsemälle hankkeelle. Loput määrärahasta, 14 630 euroa, myönnettiin nyt kahdelle projektille, Välineitä mielenterveystyöhön seurakunnissa -hankkeelle ja Oma apu -projektiin Ylöjärvelle.

Välineitä mielenterveystyöhön seurakunnissa Mielenterveysseura, Mielenterveyden keskusliitto ja Kirkkohallituksen toiminnallinen osasto ovat kehittäneet mielenterveystyön välineitä diakoniatyöhön ja nuorisotyöhön. Ennaltaehkäisevän työn tavoitteena on vahvistaa voimavaroja ja suojata ongelmilta sekä vähentää riskitekijöitä. Kirkkohallitus myönsi hankkeelle avustusta 9 630 euroa.

Oma apu -projekti aloitettiin vuonna 2000. Se tarjoaa työttömille ja osatyökykyisille ihmisille mielekästä työtä yhdessä. Tavoitteena on työttömien ja vajaakuntoisten aktivoiminen, sosiaalistaminen, yhteisöllisyyden tukeminen ja syrjäytymisen ehkäisy. Taloudellisen avun lisäksi työttömille tarjotaan erilaista työtoimintaa. Toiminnan konkreettisia hyötyjä ovat muun muassa kuntoutuminen, terveyden ja työkyvyn ylläpito, ruoka-apu, yhteisöllisyyden rakentuminen, työkokemuksen siirtyminen vanhemmilta nuoremmille sekä työllisyyspolkujen löytyminen. Kirkkohallitus myönsi hankkeelle avustusta 5000 euroa.

Edellinen artikkeliUusi käsite verokeskusteluun: ”syntivero”
Seuraava artikkeliEsse Julkisen sanan neuvoston jäseneksi