SKR:n rauhanpalkinto Ilkka Turkalle ja Iceheartsille

Suomen kristillinen rauhanliike on myöntänyt vuoden 2011 rauhanpalkintonsa rovasti Ilkka Turkalle ja hänen perustamalleen Icehearts-toiminnalle.

Ilkka Turkka on tehnyt uraauurtavaa työtä kehittämällä ja levittämällä Icehearts-toimintamallia, jonka tarkoitus on ennaltaehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä ja edistää hyvinvointia.

Turkka perusti Icehearts-jääkiekkojoukkueen yhdessä poikansa Ville Turkan kanssa vuonna 1996. Joukkueeseen pääsy ei ole kiinni perheen varallisuudesta tai pelitaidoista. Iceheartsin ideana on, että kaikki saavat pelata. Icehearts on levinnyt perustamispaikkakunnaltaan Vantaalta useille muille paikkakunnille Suomessa.

– Iceheartsin ideana on kasvattaa lapsesta itseensä luottava, toiset huomioon ottava joukkueen jäsen. Mallia voi soveltaa laajemminkin yhteiskunnassa. Suomessa kaikilla halukkailla pitää olla mahdollisuus täysivaltaiseen osallistumiseen yhteiskunnassa ja työelämässä, toteaa Suomen kristillisen rauhanliikkeen puheenjohtaja Risto Pontela.

Suomen kristillinen rauhanliike myöntää vuosittain rauhanpalkinnon uudenvuodenpäivänä, jota vietetään myös kirkkojen kansainvälisenä rauhanpäivänä.

Edellinen artikkeliKaupunkilehti Vartti: Fadayel sai oleskeluluvan
Seuraava artikkeliKirkko 2010: median, piispojen ja parisuhdepuheiden vuosi