Kaarlo Kalliala vihittiin Turun piispaksi

Kaarlo Kalliala on vihitty Turun arkkihiippakunnan piispaksi. Arkkipiispa Kari Mäkinen muistutti puheessaan Turun tuomiokirkossa piispa Kallialle, ettei kirkko ole abstrakti käsite tai mielikuviin rakennettu yhteisö, vaan se koostuu ihmisistä – Jumalan kansasta ja Kristuksen ruumiin jäsenistä.

– Piispana olemiseenkin voi sisältyä odotuksia, jotka tuntuvat kohtuuttomilta. Rooliodotusten keskellä voi joutua kysymään, riitänkö minä, Mäkinen sanoi ja totesi, että piispan virka on ihmisen kokoinen virka.

– Se on ihmisen virka, ei sen enempää eikä vähempää. Nyt se on Kaarlon näköinen ja kokoinen virka, sen Kaarlon, jolle Jumala on antanut ainutkertaisen elämän ja jolla on oma elämäntarinansa, omat sisäiset kaipuunsa ja omat läheiset ihmisensä. Virkasi ei ole jotain erikseen päälle puettua, vaan osa sinun elämääsi.

Mäkinen muistutti myös, että piispan tehtävät ovat moninaiset.

– Seurakuntien, kirkon organisaation, yhteistyökumppanien ja julkisen keskustelun luomat odotukset ovat suuret. Saat ja voit asettaa käyttöön kaikki tietosi ja taitosi, koko työkokemuksesi ja viisautesi, koko elämänkokemuksesi, kielesi ja mielesi.

(Etusivun kuva Pasi Leino)

Katso ketkä kaikki avustivat arkkipiispa Kari Mäkistä vihkimysmessussa.

Edellinen artikkeliVanhoillislestadioalaisten uusi pääsihteeri valottaa ajatteluaan ja taustojaan Kotimaassa
Seuraava artikkeliPiispa Kalliala saarnassaan: ”Antaa rationalismin koirien haukkua”