Wikipedia ei enää kyseenalaista piispan uskoa ylösnousemukseen

Kotimaa24 kertoi 15.1. Wikipedian väittävän, että piispa Wille Riekkinen kiistäisi Jeesuksen ylösnousemuksen. Hetimmiten uutisen jälkeen Wikipedia ”korjasi itseänsä” ja tieto poistui.

Nyt jo historiaan siirtyneessä kirjoituspätkässään Wikipedia esitti Kuopion piispan Wille Riekkisen edustavan teologiassaan eksistentialismia ja olevan Rudolf Bultmannin hengenheimolainen. ”Tämä tarkoittaa esimerkiksi Jeesuksen historiallisen neitseestäsyntymisen ja ylösnousemuksen kieltämistä”, verkkotietosanakirjassa luki.

Wikipedian päivitystiedoista ilmenee, että väitteen poiston suorittanut nimimerkki perustelee tekstin eliminoimista sillä, että se ei perustunut faktoihin ja lähteisiin. Wikipedian tietojen pitää perustua tarkastettavissa oleviin faktoihin.

Kirkkohallituksesta väitettä ei ole poistettu eikä myöskään Kuopion tuomiokapitulista.

– Minun on äärimmäisen vaikea kuvitella, että meiltä kukaan olisi muutoksia tehnyt, sanoo hiippakuntasihteeri Juha Antikainen Kuopion kapitulista.

– Wikipedia on ”itsekorjaava” ja varsin toimiva tietosanakirja, kirkon verkkoviestintäpäällikkö Sami Kallioinen toteaa.

Hän kertoo, että Kirkon tiedotuskeskuksessa on muutamia henkilöitä, jotka päivittävät Wikipedian kirkkoa koskevia tietoja. Systemaattista työ ei ole eikä sitä ole erikseen osoitettu kenenkään työtehtäviin.

Kirkko on jo viime elokuussa lyönyt lukkoon kaikille työntekijöilleen avoimen Wikipedia-koulutuksen. Usko ja tieto Wikipediassa -koulutus järjestetään toukokuussa. Kurssilla käydään läpi Wikipedian periaatteita ja opetellaan päivittämään sitä.

Lue myös: Wikipedia: Riekkinen kiistää ylösnousemuksen – Heikka rakentanut omakotitalon

Edellinen artikkeliPaavin verestä pyhäinjäännös
Seuraava artikkeliPuolueilta tyrmäys ”uskontoasiainvaltuutetulle”