Lähetysseura mukana vetoamassa vapaaehtoisuuden puolesta

Suomen Lähetysseura on parinkymmenen muun yhteisön kanssa vedonnut puolueisiin, jotta tulevassa hallitusohjelmassa huomioitaisiin vapaaehtoistoiminta. Vetoomuksen mukaan vapaaehtoinen ja omaehtoinen toiminta tulisi nimetä seuraavaan hallitusohjelmaan kehittämiskohteeksi. Allekirjoittaneet järjestöt sitoutuvat antamaan asiantuntijuutensa tässä yhteydessä yhteiseen käyttöön.

Vetoomuksessa todetaan, että vapaaehtoisuuden toteutumisen esteitä ovat nykyään muun muassa tiedonpuute vaikuttamismahdollisuuksista, taloudellisten resurssien vähäisyys sekä yhteiskunnallinen eriarvoisuus. Lisäksi yhteisöt katsovat, että vapaaehtoisuuden tulisi olla kansalaisoikeus.

Vetoomuksen allekirjoittaneet muistuttavat lisäksi, että jotta vapaaehtoistoimintaa voitaisiin kehittää riittävästi, niin sitä koskeva pirstaloitunut lainsäädäntö tulisi korvata omalla lainsäädännöllä, josta Euroopassa on jo olemassa erilaisia esimerkkejä.

Tämä vuosi on EU:n vapaaehtoistoiminnan vuosi ja sen tarkoituksena on nostaa esiin toimintaa ja toimijat eri puolilla Eurooppaa. Pyrkimyksenä on myös vahvistaa toiminnan arvon ja merkityksen tunnistamista ja tunnustamista.

Edellinen artikkeliHelluntaikirkon uuden puheenjohtajan missiona sisäisen ilmapiirin parantaminen
Seuraava artikkeliKirkkohallitus mukana tukemassa alkoholin mielikuvamainonnan kieltoa