Tuomasmessujen radioinnit turvattu toistaiseksi

Tuomasmessujen radioinnit Radio Deissä olivat vuodenvaihteessa katkolla suurten seurakuntien ja kirkkohallituksen vetäydyttyä niiden kustantamisesta. Lähetykset ovat kuitenkin jatkuneet vapaaehtoisen kannatuksen varassa.

Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja Pirjo Kantala vahvistaa, että Tuomasmessujen radioinnin tukemiseksi keräys on sujunut suotuisissa merkeissä.

– Olemme parissa viikossa saaneet kokoon sen verran rahaa, että lähetysten jatkuminen on taattu ainakin huhtikuulle asti, Kantala lupaa

Jatkon turvaamiseksi radiointia on jouduttu lyhentämään noin 40 minuuttia, mutta Kantala ei ole asiasta kovin pahoillaan.

– Lähetys Radio Deissä päättyy nyt aiemmasta poiketen jo saarnan jälkeen, mutta oman kokemukseni perusteella uskon, että saarna on radiokuuntelijoille se keskeinen anti.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Agricolan kirkosta Helsingistä radioitavat messut ovat keränneet noin 30 000 kuuntelijaa Radio Dein taajuksilla eri puolilta maata. Messu on kanavan kuunnelluin yksittäinen ohjelma. Tuomasmessut välitetään myös kirkkosaliin asetettujen kameroiden kautta verkossa AgricolaTV:ssä. Internetistä ei ole ainakaan toistaiseksi radioinnin haastajaksi, sillä verkkolähetyksellä on vain noin 400 katsojaa.

Kynttilänpäivän messussa Agricolan kirkossa 6.2. klo 18 saarnaa Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä ja liturgina on nuorisomedia Fleimin päätoimittaja Antti Siukonen.

Edellinen artikkeliUskonnolliset ihmiset vähemmän kiinnostuneita unistaan kuin ei-uskovat
Seuraava artikkeliHalonen: Yhteisvastuukeräys hieno osoitus suomalaisesta vapaaehtoisuudesta