Yhdysvaltalainen ortodoksikirkko vie oikeuteen 9/11-korvaukset

New Yorkissa toimiva ortodoksikirkko on haastanut World Trade Centerin omistajat oikeuteen sopimusrikkomuksesta, joka koskee 9/11 iskussa tuhoutuneen kirkon jälleenrakentamista.

Krkon edustajan mielestä New Yorkin ja New Jerseyn satamaviranomaiset rikkoivat vuonna 2008 tehtyä sopimusta, jossa he lupasivat rakentaa iskussa tuhoutuneen Pyhän Nikolauksen kirkon uuteen paikkaan, korttelin päähän vanhasta sijainnista. Kirkko syyttää satamaviranomaisia myös siitä, että he ovat aloittaneet kaivaukset tuhoutuneen kirkon alueella.

– Kyse ei ole rahasta, vaan siitä, että he ovat lupautuneet rakentamaan uuden kirkon WTC:n alueelle, kertoo kirkon tiedottaja Mark Arey uutistoimisto
AP:n haastattelussa
.

TC-iskussa tuhoutunut Pyhän Nikolauksen kirkko oli rakennettu vuonna 1916. Satamaviranomaiset olivat ehdottaneet kirkolle, että he rakentavat kirkon tontille parkkihallin ja vaihtokauppana kirkko saa miljoonia dollareita uuden isomman kirkon rakentamiseen.

Kirkon edustajan mukaan osapuolet olivat sopineet lähes kaikista sopimusehdoista, kun satamaviranomaiset yllättäen vetäytyivät neuvotteluista. Viranomaisten mukaan syy neuvottelujen lopettamiseen oli, että kirkko vaati enemmän rahaa kuin alkujaan oli sovittu.

Edellinen artikkeliHaavisto: Suomalaiset pois Afganistanista parin vuoden sisällä
Seuraava artikkeliHeTan päätoimipisteeksi esitetään Oulua