HeTan päätoimipisteeksi esitetään Oulua

Kirkon henkilöstö- ja taloushallinnon palvelukeskuksen eli HeTan toimipisteitä esitetään neljään kaupunkiin.

Kirkkohallituksen täystistunto päättää asiasta 22.2.

Ensimmäisen suomenkielisen toimipisteen paikaksi esitetään Oulua. Tämä toimipiste olisi myös pääpaikka, koska sinne sijoittuisi palvelukeskuksen johto. Toiminta Oulussa alkaisi vuonna 2012. Toimipiste työllistäisi 50-70 henkilöä, joista kolmasosa toimisi etätyössä.

Muiksi suomenkielisiksi toimipisteiksi esitetään Tamperetta ja Kuopiota. Nämä työllistäisivät molemmat noin 40 henkilöä. Näistäkin kolmasosa olisi etätyöntekijöitä. Näissä toiminta alkaisi myöhemmin.

Ruotsinkielisen toimipisteen paikaksi esitetään Porvoota. Se työllistäisi 10-12 henkilöä.

Kaikissa palvelukeskuksen toimipisteissä tehtäisiin käytännössä valtakunnallista työtä.

Moni paikkakunta on ollut kiinnostunut saamaan toimipisteen.

HeTa-hankkeella kirkossa tavoitellaan vähintään seitsemän miljoonan euron kustannussäästöjä vuodessa. HeTassa on kyse kirjanpidon ja palkanlaskennan palvelukeskuksesta, joka on osa kirkkohallituksen organisaatiota, mutta käytännössä se on hyvin itsenäinen.

Kirkon henkilöstö- ja taloushallinnossa on nyt noin 1000 työntekijää, vuoteen 2017 mennessä 350 on siirtynyt eläkkeelle, 190 on rekrytoitu palvelukeskuksiin ja noin 300 jää seurakuntiin talouspäällikkötehtäviin ja 160 henkilöä muihin alan tehtäviin.

Oulun toimipisteen ympärille on rakennettu pilottiohjelma. 2012 käynnistyvän toimipisteen piloteiksi ja näin ollen ensimmäisiksi asiakasseurakunniksi ja seurakuntayhtymiksi esitetään Oulua, Rovaniemeä, Ylivieskaa, Kiiminkiä, Kalajokea, Nivalaa, Oulaista, Haapavettä, Sieviä, Alavieskaa, Paltamoa, Utajärveä ja Hailuotoa.

Edellinen artikkeliSEN ja Loviisan rauhanfoorumi saivat valtion tukea
Seuraava artikkeliSuomikirkon ympäristö New Yorkissa muuttui trendialueeksi