Presidentti Halonen Namibiaan ja Etelä-Afrikkaan

Onandjokwe420

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi vierailevat Namibiassa ja Etelä-Afrikassa 21.–25. helmikuuta 2011. Valtiovierailulla Halonen tapaa presidentti Hifikepunye Pohamban ja perehtyy kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöprojekteihin. Vierailun viimeisenä päivänä Halonen vierailee Pohjois-Namibiassa Ondangwan kaupungissa. Siellä hän tutustuu suomalaisten perustamaan kouluun ja Onandjokwen sairaalaan.

Sairaalan omistaa Namibian evankelisluterilainen kirkko, mutta sen toiminnan rahoittaa Namibian terveys- ja sosiaaliministeriö. Sairaalan uudistaminen aloitettiin syksyllä 2009. Hankkeen ensivaiheen kustannukset ovat viisi miljoonaa euroa. Suomen Ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroilla rahoitetaan miljoona euroa. Hankkeen suomalaisia yhteistyökumppaneita ovat Tampereen seurakuntien omistama Martinus-säätiö, Tampereen hiippakunta ja käytännön toteuttajana Suomen Lähetysseura.

Suomalaisia lähetyssaarnaajia lähti Pohjois-Namibiaan jo 1870-luvulla, ja suomalaiset kansalaisjärjestöt ovat olleet maassa aktiivisia.

Namibiasta presidentti Halonen matkustaa Kapkaupunkiin Etelä-Afrikkaan, jossa järjestetään YK:n kestävän kehityksen paneelin kokous 24.–25.2. Presidentti Halonen toimii paneelin toisena puheenjohtajana Etelä-Afrikan presidentin Jacob Zuman kanssa.

(Kuvassa Onandjokwen sairaalan rakennus, Kuva: Jarmo Lehtinen)

Edellinen artikkeliDiakonaatti pulpahtaa jälleen keskusteluun
Seuraava artikkeliKustannusosakeyhtiö Koivuniemen toiminnassa ei huomautettavaa