Risto Hämäläinen Espoon seurakuntayhtymän hallintojohtajaksi

Hallintotieteiden maisteri Risto Hämäläinen on valittu Espoon seurakuntayhtymän hallintojohtajan virkaan. Yhteinen kirkkovaltuusto päätti valinnasta 11.12. kokouksessaan.

Hämäläinen on työskennellyt vuodesta 2011 Lohjan seurakuntayhtymän ja seurakunnan hallintojohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut muun muassa Espoon seurakuntayhtymän hallintopalvelupäällikkönä ja Järvenpään seurakunnan vs. talousjohtajana.

Hallintojohtajan tehtäviin kuuluvat seurakuntayhtymän strategian valmistelu ja toimeenpano, seurakuntayhtymän hallinto ja talous sekä päätöksenteon valmistelu ja toimeenpano. Hallintojohtaja johtaa seurakuntayhtymän viraston toimintaa ja vastaa yhteiskuntasuhteista sekä yhteistyöstä luottamushenkilöiden ja seurakuntien kanssa.

Espoon seurakuntayhtymään kuuluu viisi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen seurakunta. Seurakuntayhtymä on Suomen toiseksi suurin. Jäseniä on 175 000 ja työntekijöitä noin 600. Yhtymä on kaksikielinen. Kuluvan vuoden käyttötalousmenoihin on budjetoitu 49,6 miljoonaa euroa.

Edellinen artikkeliSignmark huijaritulkista: Iso loukkaus kuuroille
Seuraava artikkeliNoudattavatko lähetysjärjestöt ihmisoikeuksia?