Signmark huijaritulkista: Iso loukkaus kuuroille

Viittomakielinen rap-artisti Marko Vuoriheimo eli Signmark on järkyttynyt Nelson Mandelan muistotilaisuuteen päässeen tulkin käytöksestä. Tapahtunut on loukannut syvästi kuuroja ja viittomakieltä osaavia.

Aivan järkyttävää! Ei tätä voi käsittää. Nelson Mandelan muistotilaisuudessa, come on! Harmittaa pirusti muun muassa Barack Obaman puolesta kun tiedän, että hän pitää viittomakielen yhteisöä tärkeänä ja on iloinen, että nyt tulkki on siinä vieressä jakamassa hänen viestiään, mutta mitä tapahtuikaan. Kaveri tekee tiputanssia vieressä, ziisus! Signmark kuvaa.

Hän on seurannut aktiivisesti asiasta niin ulkomailla kuin Suomessa käytyä keskustelua.

– Miljoonat kuurot ja viittomakieltä osaavat kuulevat maailmalla ovat suuttuneet. Käsittämätön juttu. Suomessa ollaan vielä hieman varovaisia tämän kanssa, koska tarvitaan faktoja. Nyt on tullut faktoja esille ja ihmiset nyt vaativat jotain asialle. Aion nyt miettiä, että mitä voin itse tehdä asialle. Palaan tähän myöhemmin.

Signmark kuvaa tapatunutta isoksi loukkaukseksi ja häpeäksi.

– Haluaisin nähdä Obaman ynnä muiden reaktiota kun hänelle sanotaan ”Olemme pahoillamme, mutta kaveri sinun vieressä teki ihan omiaan sen ajan kun puhuit tärkeätä asiaa Mandelasta. 75 miljoonaa kuuroja maailmassa eivät saaneet viestisi perille”. Huhuhhu!

Edellinen artikkeliPiispa ikävöi vanhoja ateisteja
Seuraava artikkeliRisto Hämäläinen Espoon seurakuntayhtymän hallintojohtajaksi