Jääkiekkoliitto irtisanoutuu rasismista

Jääkiekkoliitto ja maajoukkue irtisanoutuvat kaikenlaisesta rasismista ja vihamielisyydestä ulkomaalaisia kohtaan.

Leijonien kultajuhla huipentui maanantai-iltana kauppatorin yleisöjuhlaan, jossa MM-kultamitalisteja juhli suuri joukko kiekkofaneja – niin syntyperäisiä suomalaisia, maahanmuuttajia kuin muiden kansallisuuksien edustajia, Suomen Jääkiekkoliitto kertoo tiedotteessaan. Liitto korostaa, että jääkiekko on kansallisuuksia yhdistävä, ei erottava tekijä ja menestyksestä iloitseminen kuuluu kaikille.

– On harmillista, että näinkin hieno asia kuin MM-kulta vetää puoleensa erilaisia lieveilmiöitä. Jääkiekkoliitto ja maajoukkue irtisanoutuvat kaikenlaisesta rasismista ja vihamielisyydestä ulkomaalaisia kohtaan. Jääkiekko on kansainvälinen laji emmekä me erottele ihmisiä kansallisuuden tai ihonvärin mukaan, liiton puheenjohtaja Kalervo Kummola korostaa.

– Minun mielestäni Suomessa ollaan aina pystytty suvaitsemaan ja kunnioittamaan toista. Mielestäni meidän joukkue on sen esimerkkinä, koska meillä on paljon erilaisia ihmisiä ja yksilöitä. … Kolme viikkoa on pitkä aika olla samassa ryhmässä, mutta kun jokainen on tavallaan kuin kotonaan, on se mielestäni hieno esimerkki Suomellekin, A-maajoukkueen kapteeni Mikko Koivu sanoi joukkueen palattua Suomeen.

Suomen MM-kultaa voittaneelta jääkiekkojoukkueelta oli vaadittu kannanottoa rasismiin. Nettiadressin aiheesta laatinut henkilö kertoi adressin tekstissä kohdanneensa sunnuntai-iltana Helsingissä MM-kultaa juhlivan kansan keskellä rasistista ja uhkaavaa käytöstä. Adressin on kirjoittanut noin 9 000 ihmistä.

Lue myös: MM-joukkueelta vaaditaan netissä rasismikannanottoa

Edellinen artikkeliKoptien patriarkka vetosi väkivaltaisuuksien lopettamiseksi
Seuraava artikkeliUlkomaanapu haastaa riparilaiset