Suomen tiedepalkinto professori Simo Knuuttilalle

KnuuttilaSimoAKATEMIANKUVASimo Knuuttilalle. Professori Knuuttila on toiminut Helsingin yliopiston teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian professorina vuodesta 1981 lähtien.

85 000 euron suuruinen palkinto luovutettiin opetus- ja kulttuuriministeriön ja Suomen Akatemian järjestämässä Tiedefoorumissa tiistaina.

Suomen tiedepalkinto jaetaan joka toinen vuosi tunnustuksena korkeatasoisesta ja kansainvälisesti erityisen merkittävästä tieteellisestä tutkimuksesta. Palkinnon saajasta päättää opetusministeri Suomen Akatemian esityksestä.

Palkintoperusteissa todetaan muun muassa, että Knuuttilan tieteellisen uran näytöt ovat poikkeukselliset, ja hän jatkaa tutkijanuraansa aktiivisesti ja tuloksekkaasti. Hän on ansioitunut ja arvostettu tutkimuksen ohjaaja ja akateeminen opettaja. Knuuttila on alallaan tällä hetkellä kansainvälisesti arvostetuin suomalainen tiedemies.

Vuosina 1994–2009 Simo Knuuttila on ollut akatemiaprofessorina. Hän on myös johtanut kahta Suomen Akatemian kansallista huippututkimusyksikköä vuosina 2002–2007 ja 2008–2013, jotka ovat toimineet Helsingin ja Jyväskylän yliopistoissa, näistä jälkimmäinen toimii edelleen Knuuttilan johdolla.

Simo Knuuttila on julkaissut suuren määrän korkeatasoisia kansainvälisiä tutkimuksia eurooppalaisen filosofian ja teologian kehitysvaiheista. Hänet tunnustetaan laajasti näiden alojen näkyvimpiin tutkijoihin maailmassa.

Knuuttilalle myönnettiin vuonna 1998 Suomen Kulttuurirahaston palkinto, vuonna 2002 Professoriliiton vuoden professori -palkinto ja vuonna 2008 Ruotsin Kungliga Vitterhetsakademienin pohjoismainen Gad Rausing -palkinto.

Edellinen artikkeliProfessori: Arvopohjainen tutkimus synnyttää kiistelyä
Seuraava artikkeliKymmenettuhannet suomalaismiehet kokeneet seksuaalista väkivaltaa