Arkkipiispa: ”En osannut ajoissa lukea signaaleja”

Mkinen_Karipiispa205Kari Mäkinen on antanut Apu-lehdelle laajan haastattelun jossa hänen ystävänsä ja työtoverinsa myös luonnehtivat häntä. Hänen ensimmäinen vuotensa virassaan on ollut poikkeuksellisen tapahtumarikas. Mäkinen muistelee haastattelussa reaktioitaan Ajankohtaisen Kakkosen Homoillan synnyttämään eroaaltoon.

– Se oli joissain vaiheessa kuin vapaa pudotus. Vyöryn lähdettyä liikkeelle sen pysäyttäminen tuntui mahdottomalta. Ainoa tapa yrittää vaikuttaa oli osallistua julkiseen keskusteluun, Mäkinen muistelee Apu-lehdelle.

Arkkipiispa kertoo, että erobuumin historiallinen suuruus valkeni hänelle viisi päivää lähetyksen jälkeen. Hän analysoi kriittisesti toimintaansa Avulle.

– En osannut ajoissa lukea signaaleja. Olisin reagoinut aikaisemmin ja toisin, jos olisin osannut ennakoida, kuinka pahaksi tilanne kehittyy.

Mäkinen myöntää haastattelussa hämmentyneensä siitä miten Päivi Räsäsen (kd.) kommentit Homoillassa vaikuttivat eroaaltoon, vaikka Räsäsellä ei olekaan mitään valtaa kirkon sisällä.

Läheiset kuvailevat arkkipiispa jutussa luotettavaksi huumorintajuiseksi mieheksi joka viljelee sarkastista huumoria. Mäkinen ei ystäviensä mukaan helposti hermostu, mutta eräs heistä kertoo Mäkistä ”nyppivän” kirkon jäsenten jakaminen liberaaleihin ja konservatiiveihin, koska arkkipiispa katsoo termien demonisoivan ja rakentavan mustavalkoista maailmankuvaa.

Lue koko juttu Avusta.

Lue myös: Mäkisellä heikko rooli homoillan jälkeisessä keskustelussa

Edellinen artikkeliSuvivirren alkuperä hämärän peitossa
Seuraava artikkeliRaiskauksen uhreja auttanut gynekologi palkittiin