Kannunvalanta Riekkisen seuraajasta käynnistynyt

Kuopion_hpknvaakuna205Wille Riekkisen ilmoitus eläkkeelle siirtymisestä on käynnistänyt spekuloinnin piispanvaalin osallistujista. Toisin kuin esimerkiksi viimevuotisen Turun piispanvaalin yhteydessä, tarjokkaista ei näyttäisi olevan pulaa. Kotimaa24:n soittokierros Kuopion hiippakuntaan tuotti lyhyessä ajassa yli kymmenen nimeä, jotka haluttaisiin nähdä vaalissa mukana.

Ehdokkaiden valitsijayhdistyksiä ei tiettävästi olla vielä virallisesti kokoamassa. Myöskään kukaan listalla esiintyvistä nimistä ei ole itse millään tavalla ilmaissut olevansa kiinnostunut piispanvaaliin osallistumisesta.

Vaaliin arvaillaan Kuopiosta ainakin tuomiorovasti Ilpo Rannankaria, kirkkoherra Jaana Marjasta ja hiippakuntadekaani Sakari Häkkistä. Jo pitkään piispaputkeen miellettyjä pastori Pauliina Kainulaista ja piispainkokouksen sihteeri Jari Jolkkosta kysyttäneen myös kisaan mukaan.

Myös kolme professoria mainittiin soittokierroksella: Miikka Ruokanen ja Martti Nissinen Helsingistä ja Lauri Thurén Joensuusta. Näistä ehdokkaista Ruokanen on jo mitellytkin piispakamppailussa kuopiolaisten suosiosta. Hän sai arkkipiispanvaalissa hiippakunnasta enemmän ääniä kuin valituksi tullut Kari Mäkinen.

Vaalissa mustina hevosina mainittiin Savonlinna-Säämingin kirkkoherra Sammeli Juntunen, Lapuan hiippakuntasihteeri Kai Jantunen, rehtori Petri Järveläinen, pastori Kari Kuula ja Kuopion Männistön kirkkoherrana loppuvuodesta työn aloittava Aulikki Mäkinen.

Piispa Wille Riekkinen jää eläkkeelle 1.5. 2012. Tulevan piispanvaalin aikataulu päätetään tuomiokapitulin kokouksessa ensi viikon torstaina 16.6. Vaali järjestettäneen vuodenvaihteen tienoilla.

Lue myös: Savon Sanomat: Riekkinen eläkkeelle

(Kuvassa Kuopion hiippakunnan vaakuna)

Edellinen artikkeliNordKom 2011: Hengellisyys säilyy, kirkot kutistuvat
Seuraava artikkeliPohjolaisen Viimeinen ehtoollinen halutaan säilyttää Tuomiokirkossa