Helsingin YKN kävi tiukan väännön Kansanlähetyksen rahoista

raha_ja_kirkko205

Ensiksi YKN ylipäänsä päätti antaa Kansanlähetykselle projektirahaa niukasti äänin 8-7. Tämän jälkeen äänestettiin vielä projektikohteista erikseen ja lopulta neljälle kohteelle viidestä annettiin rahaa. Kansanlähetykselle myönnetty summa oli yhteensä 48 000 euroa. Vaille tukea jäi Mekane Yesus -kirkon tuki- ja koulutushanke Etelä-Etiopiassa. Sinne oli esitetty 11 500 euroa.

Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtaja Seppo Simola toteaa, että Mekane Yesuksen myöntämättäjättämispäätökseen vaikutti projektin teologinen sivumaku. Osa luottamushenkilöistä pelkää järjestön vievän naispappeutta vastustavia ja seksuaalivähemmistöjä syrjiviä oppeja ulkomaille. Kansanlähetys on tahollaan todennut, ettei kotimaan kirkollisia kiistoja viedä muualle.

Huhtikuussa Helsingin YKN jäädytti Kansanlähetyksen projektirahoista päättämisen reaktiona järjestön osallistumiselle Älä alistu! -kampanjaan. Kirkkoneuvosto halusi kuulla päätöstään varten Kansanlähetyksen edustajia. Kuuleminen järjestettiin 12.5.

Heti eilisen torstain yhteisen kirkkoneuvoston jälkeen kokoontui Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto, jossa YKN:n päätös jakaa projektirahaa Kansanlähetykselle synnytti kiivasta keskustelua.

Lähetysjärjestöille seurakunnista myönnettävät projektirahat ovat pienempiä summia kuin niille myönnettävät talousarvioavustukset. Kansanlähetys on saanut jo tänä vuonna Helsingistä talousarvioavustusta.

Helsingin seurakuntayhtymä keskustelee syksyllä periaatteista ja perusteista, joilla järjestöjä tulevaisuudessa tuetaan. Yhtymä ei tue Suomen Luterilaista Evankeliumiyhdistystä ja sen ruotsinkielistä sisarjärjestöä näiden naispappeuskantojen takia.

Edellinen artikkeliPohjolaisen Viimeinen ehtoollinen halutaan säilyttää Tuomiokirkossa
Seuraava artikkeliNamibialainen Vocal Motion Six -yhtye Tampereen Sävelen finaaliin