Neljän papin parisuhderukouksesta kanneltiin kapituliin

(Täydennetty 14.8.) Neljän papin laatima rukous parisuhteensa rekisteröineiden puolesta on poikinut kantelun Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin. Heinäkuun 18. päivätyn kantelun on tehnyt tamperelainen kirkkovaltuutettu, joka katsoo rukouksen rikkovan piispainkokouksen helmikuussa 2011 laatimaa parisuhderukousohjetta.

Oman versionsa parisuhderukouksesta julkistivat heinäkuun alussa pastorit Heikki Leppä, Satu-Elina Ansas, Arja Penttinen ja Liisa Tuovinen. Kantelu koskee heitä kaikkia, tosin Helsingin kapituli käsittelee sen vain hiippakunnan omien pappien eli Lepän ja Ansaksen osalta. Penttinen ja Tuovinen kuuluvat Espoon hiippakuntaan.

Satu-Elina Ansas on rukousehdotuksen julkaisemisen jälkeen kuitenkin sanonut, ettei voi allekirjoittaa sitä. Ansas kertoi 8.7. Kotimaa24:lle lähettämässään kirjeessä, että osallistui vain ensimmäiseen kekustelutilaisuuteen, jossa ruouksen kulkua hahmoteltiin, ja pyysi nimensä ottamista pois ”neljän papin listalta”.

Lakimiesasessori Ritva Saarion mukaan Helsingin kapitulissa ei ole vielä päätetty miten kantelun suhteen menetellään.

– Normaali menettely on, että kantelun kohteilta ja kantelijalta otetaan lausunnot ja sitten asia käsitellään. Laki antaa myös mahdollisuuden asian käsittelyyn ilman lausuntoja, jos kantelu katsotaan perusteettomaksi, Saario sanoo.

Neljän papin parisuhderukouksesta ei ole kanneltu Espoon hiippakunnan tuomiokapituliin.

Lue myös: Neljä pappia laati rukouksen parisuhteen rekisteröineiden puolesta

Lue myös Yksi neljästä tarkentaa: En voi allekirjoittaa rukouksen ”hahmotelmaa”

Edellinen artikkeliKalervo Salo ehdolle Espoon piispanvaaliin
Seuraava artikkeliGolden Gospel -palkinto Pro Fidelle