Luterilaisen kirkon lähetystyöntekijöiden määrä pysyi ennallaan

Maapallo205 tilastojen mukaan Suomen luterilaisella kirkolla oli vuonna 2010 ulkomailla olevia työntekijöitä 344. Laskua edellisvuoteen ei juuri ollut, sillä vuonna 2009 heitä oli 346. Ulkomailla olevien kirkon työntekijöiden käyrä on kuitenkin ollut pitkään laskeva, vuonna 2006 lähettejä oli maailmalla yli 400.

Kotimaa24 uutisoi aiemmin, että joulukuun lopussa 2010 Suomella oli 742 lähetystyöntekijää eri puolilla maailmaa, kun vuoden 2009 lopussa työntekijöitä oli 820. Lähetystyöntekijöiden määrä supistui siis vuodessa peräti 78:lla. Nämä luvut perustuvat Suomen lähetysneuvoston jäsenyhteisöjen lähetystyöntekijöiden tilastointiin. Lähetysneuvostoon kuuluu 31 lähetystyötä tekevää kirkkoa, kristillistä yhteisöä ja lähetysjärjestöä eri kristillisistä tunnustuskunnista, mukaan luettuna Suomen luterilaisen kirkon lähetysjärjestöt.

Luterilaisen kirkon lähetystyön keskuksen lähetysteologi Timo Vasko kertoo, että lähetystyöntekijöiden määrän vähenemistä selittää suurelta osin ison helluntailaisen lähetysjärjestön Fida Internationalin tilastointiin liittyvät tekniset muutokset. Ulkomailla olevien lähetystyöntekijöiden tilastosta on poistettu muun muassa jo Suomeen palanneita lähettejä.

Suomen luterilaisella kirkolla on seitsemän virallista lähetysjärjestöä. Järjestöjen ulkomailla olevien työntekijöiden määrät vuonna 2010 ja suluissa vuoden 2009 tilanne:

Suomen Lähetysseura 186 (185)

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys 74 (79)

Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä 41 (38)

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys 26 (26)

Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland 8 (10)

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat 9 (8)

Suomen Pipliaseuralla ei ole suomalaisia lähetystyöntekijöitä

Lue myös: Tuki kasvaa mutta lähetystyöntekijöiden määrä putoaa

Tilastoyllätys: Pääkaupunkiseutu tukee eniten lähetystyötä

Edellinen artikkeliUusi hoitomalli vastaa vanhusten hengellisiin tarpeisiin
Seuraava artikkeliVapaa-ajattelijat pääsi Voima-lehden väliin