Seurakunnilla vielä kuukausi aikaa hakea tukea METSO-inventointeihin

METSO

Hakuaikaa on jäljellä vielä 15. marraskuuta 2011 asti. Tässä vaiheessa ei ole tarkkoja siitä, kuinka paljon seurakunnat ovat hakeneet rahoitusta. Tiettävästi alustavaa kiinnostusta asiaan on ainakin ollut.

Seurakunnille inventointirahaa on nyt tarjolla ensimmäistä kertaa. Kunnille hakukierros on jo kolmas.  Kahden aiemman haun tuloksena ympäristöministeriö on jo rahoittanut yli 30 kunnan hankkeita yhteensä noin puolella miljoonalla eurolla.

Kuntia ja seurakuntia kannustetaan hakemaan rahaa myös yhteishankkeisiin, joissa voidaan inventoida samanaikaisesti usean eri kunnan tai seurakunnan metsät.

Luontoinventoinneilla pyritään paikantamaan kuntien tai seurakuntien omistamia metsiä, jotka täyttävät METSO-ohjelman luonnontieteelliset valintaperusteet. Kunnat tai seurakunnat voivat tarjota sopivia metsäkohteita METSO-ohjelmaan ja saada korvausta alueiden suojelusta.

METSO-ohjelman tavoitteena on turvata metsäluonnon monimuotoisuuden säilyminen ja pysäyttää metsälajien uhanalaistuminen. METSO on ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön yhteishanke.

Tutustu METSO-ohjelmaan

Edellinen artikkeliUlkomaanavulle 660 000 euroa avustustyöhön Norsunluurannikolla
Seuraava artikkeliKrp:n hyväksikäyttökartoitus johti yhteen syytteeseen