Lähetysjohtaja arvostelee kirkkohallitusta kolehdin poistamisesta

Rissanen_Seppo205Seppo Rissanen arvostelee suorin sanoin kirkkohallituksen päätöstä poistaa Suomen Lähetysseuralta perinteinen helluntain kolehti. Lähetyssanomien pääkirjoituksessa Rissanen kysyy kirkkohallituksen moraalin perään ja kehottaa sitä harkitsemaan päätöstään.

”Kirkkohallitus on päättänyt poistaa Lähetysseuralta perinteisen helluntain kolehdin ja tehnyt suunnitelman 10 uuden viran perustamisesta tuomiokapituleihin ja kirkkohallitukseen kirkon lähetysjärjestöjen ja Kirkon ulkomaanavun kotimaisen toiminnan koordinoimiseksi ja kehittämiseksi. Tähän tarkoitukseen tarvittaisiin vuosittain rahaa n. 900.000 euroa”, Rissanen kirjoittaa pääkirjoituksessaan.

”Rahoitus on suunniteltu pääosin tapahtuvaksi järjestöjen toimesta. Väistämättömänä seurauksena tästä on lähetyksen ulkomaisen toiminnan supistaminen. Tässä ei ole järkeä. Kirkkohallituksen olisi syytä harkita päätöksenteon siirtämistä, kunnes selviää, millaisia vaikutuksia nykyisellä taloustilanteella on kirkkomme elämään ja sen ulkomaiseen toimintaan”

Lue Seppo Rissasen pääkirjoitus Lähetyssanomista

Edellinen artikkeliTapio Luoma: Johtajuus on koko yhteisön asia
Seuraava artikkeliYhteisvastuukeräykseen lahjoitettiin yli neljä miljoonaa euroa