”Joka asia kirkossa ei tarvitse omaa pykälää”

Pyhjrvi_Pirjo205Pirjo Pyhäjäven mielestä kirkossa tarvittaisiin vähemmän pykäliä. Kotimaan haastattelussa Pyhäjärvi arvelee, että kansanedustajatkin olisivat helpottuneita, jos kirkon asioista säädettäisiin kirkkojärjestyksessä eikä laissa.

Pyhäjärven ja lakivaliokunnan mielestä kirkon lainsäädäntöä pitäisi selkeyttää ja supistaa.

– Suurin syy on se, että kirkon lainsäädännön pyörittäminen vaatii nyt kohtuuttomasti työtä sekä kirkkohallituksessa että kirkolliskokouksessa. Viimeksi kuluneen nelivuotiskauden aikana on käyty äärirajoilla. Voidaan perustellusti kysyä, kuinka isoja asioita kirkolliskokous voi käsitellä. Se on kahdesti vuodessa kokoontuva luottamushenkilöpohjainen elin, jonka sihteeri on sivutoiminen, Pyhäjärvi saanoo Kotimassa.

Pyhäjärvi arvelee, että myös valtionhallinnon työtä helpottaisi se, että kirkko säätäisi asioista useammin kirkkolain sijaan kirkkojärjestyksessä.

­–Tiedän, että kansanedustajia turhauttaa, kun he joutuvat päättämään kirkkolain muutoksista. Ministeriössä pitää valmistella myös nämä asiat, vaikka eduskunnalla on valta vain hyväksyä tai hylätä esitykset, ei muuttaa niitä.

Pyhäjärven haastattelu on 3.11. ilmestyneessä Kotimaassa.

Kirkolliskokous aloittaa Turussa tänään viimeisen istuntonsa. Uusi kirkolliskokous valitaan helmikuussa 2012.

(Kuva: Kaisa Sirén)

Edellinen artikkeliOpetusministeri toivotti siunausta kristillisten koulujen rehtoreille
Seuraava artikkeliKirkko järjestää presidenttipaneelin Tuomiokirkon kryptassa