Ortodoksivaltuutetuilla vähän todellista valtaa

ortoroks_kirkko_risti205

Äänestysprosentti jäi useimmissa seurakunnissa 5-8 prosentin tienoille, kun maamme 24 ortodoksiseurakuntaan valittiin uudet valtuustot.

Valtuustot käyttävät periaatteessa paikallisseurakunnissa korkeinta valtaa.

Suunnilleen saman verran äänestäjiä oli myös edellisissä ortodoksisen kirkon vaaleissa vuonna 2007.

Suomen ortodoksisen kirkon ylidiakonin ja tiedottajan Jyrki Härkösen mukaan myös ehdokkaita oli vaikea rekrytoida. Itsekin aikoinaan luottamusmiehenä istuneen Härkösen mukaan ehdokkaiden vähyys johtuu siitä, että ihmiset eivät koe voivansa vaikuttaa asioihin valtuustosta käsin.

– Kokouksissa kuluu huomattavan paljon aikaa, mutta esimerkiksi taloudesta saatetaan päättää valmiin esityslistan mukaan, Härkönen harmittelee.

Ehdokasrekrytoinnin vaikeuksista kärsittiin esimerkiksi Lieksan ortodoksisessa seurakunnassa. Siellä valtuutettujen määrä pienenee tulevalla kaudella ehdokkaiden vähyyden vuoksi. Jossakin toisessa seurakunnassa puolestaan vaalit jäivät muodollisuudeksi, koska ehdokkaita oli saman verran kuin valtuustopaikkoja.

Kaikkia vaalituloksia ei ole vielä vahvistettu, vaan viimeisimmistäkin seurakunnista pitäisi saada tulokset 20. marraskuuta mennessä.
Lue myös Ortodoksit äänestävät edustajia valtuustoihin

Vaalituloksia näkee täältä.

Edellinen artikkeli”Rahan jakaminen lähetysjärjestöille ei ole automaatti”
Seuraava artikkeliHalal-porsaasta skandaali Etelä-Afrikassa