Simo Peura: Seurakunnat asettuneet lähetystukipäätöksissään piispojen yläpuolelle

peura_simo205Simo Peura pitää pääkaupunkiseudun seurakuntien päätöksiä lakkauttaa lähetyskannatus useilta järjestöiltä ongelmallisena. Peura kertoo näkemyksistään Sana-lehdessä.

 Kun seurakunnat asettavat virallisille lähetysjärjestöille omia kirkon yhteisistä linjauksista poikkeavia kriteereitään, ne asettuvat kirkolliskokouksen ja piispainkokouksen yläpuolelle. Onko tämä mahdollista? piispa Simo Peura kysyy Sana-lehdessä.

Kirkon lähetysstrategian mukaan lähetysjärjestöjen on virkakysymyksessä noudatettava Suomessa kirkon virkapäätöksiä ja seurakuntien käytäntöjä. Ulkomailla toimiessaan järjestöjen on noudatettava paikallisten kirkkojen käytäntöjä, eivätkä ne saa olla lisäämässä jännitteitä.

Helsingin ja Vantaan seurakuntien päätökset perustuvat niiden lähetysjärjestöille tekemään kyselyyn.

– Minusta on periaatteellinen kysymys, jos seurakunnat poikkeavat kirkolliskokouksen ja piispainkokouksen linjauksista, Peura toteaa.

Helsingin seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen huomauttaa Sanassa, että seurakunnat ovat juridisesti vapaita tekemään verovaroista jaettavien tukien suhteen omia päätöksiä. Miettinen myös viittaa viime keväiseen Älä alistu!- kampanjaan, joka aiheutti paljon vahinkoa.

Lue koko juttu 17.11. ilmestyneestä Sanasta

Edellinen artikkeliSuurmissioiden kohtalo puhuttaa
Seuraava artikkeliEnnakkotieto: Suomen väkiluku kasvanut 21 000 henkeä