Kirkko avasi Facebook-sivun

Kirkko_Facebook205
– Ajatuksena on tuoda sivulle kokoavasti esille, missä kaikkialla verkossa kirkko on läsnä. Sieltä pääsee myös chat-keskusteluun, jossa voi lähettää yksityisviestejä kirkon työntekijöille, kertoo Hengellinen elämä verkossa -hankkeessa työskentelevä yhteisökoordinaattori Henna Ahlfors Kirkkohallituksesta.
Ympärivuorokautista palvelua chatista ei Ahlfors lupaa, mutta keskusteluruutu tulee näkyviin aina, kun joku päivystävistä työntekijöistä on läsnä. Kahdenkeskinen keskustelu tapahtuu anonyymisti yhteisöpalvelun ulkopuolelle linkitetyssä palvelussa.

Keskustelua pääsee käymään, vaikka ei olisi rekisteröitynyt Facebookiin. Jo tänään on palvelun kautta on käyty toistasataa henkilökohtaista keskustelua.

Julkisia kommentteja voi toki jättää profiilin seinälle samaan tapaan kuin yhteisöpalvelussa muutenkin.

Ahlforsin mukaan kirkko menee Facebookiin, koska se haluaa vaikuttaa siellä, missä ihmisetkin ovat. Facebookiin on rekisteröitynyt noin pari miljoonaa suomalaista.

Yksittäisillä seurakunnilla on ollut Facebook-profiileja aiemminkin, mutta yhtenäistä koko kirkon kattavaa sivua Suomen suosituimmassa yhteisöpalvelussa ei ole ollut.

– Seurakuntien sivut eivät ole olleet kovinkaan toimivia, koska niillä on seuraajia vain marginaalisesti. Helsingin seurakuntien Usko Toivo Rakkaus -sivu on ainoa poikkeus, joka on saanut seuraajia, Ahlfors sanoo.

Ensimmäisenä päivänä Facebook-profiilin nimestä ”Kirkko Suomessa” annettiin jonkin verran kritiikkiä. Palautteen antajat ovat sanoneet, että luterilainen kirkko on vain yksi kirkkokunnista, eikä se voi omia kirkko-sanaa itselleen.

Ylläpitäjät ovat vastanneet, että tarkoitus ei ole astua kenenkään varpaille, vaan sivulle on haluttu helposti muistettava nimi. Facebook-profiiliin astuessa näkee myös heti, että kyse on evankelis-luterilaisesta kirkosta.

Luterilaisen kirkon profiiliin pääsee osoitteessa www.facebook.com/kirkkosuomessa

Edellinen artikkeli”Tuntemattomat kristityt” eivät pidä uskostaan meteliä
Seuraava artikkeliPiispa Askola on kutsunut seurakuntien ja lähetysjärjestöjen johtajat palaveriin