Arkkipiispa kutsui koolle laajapohjaisen köyhyysryhmän

Arkkipiispa Kari Mäkinen on kutsunut koolle laajapohjaisen, eri yhteiskunnallisista toimijoista koostuvan köyhyysryhmän, jonka tarkoituksena on etsiä ratkaisuja heikoimmassa tilanteessa olevien aseman parantamiseksi ja osallisuuden vahvistamiseksi.

– Kirkko on hallitusohjelmakannanotossaan kiinnittänyt huomiota terveys- ja tuloerojen hälyttävään kasvuun. Useat tahot ovat kirkon lailla esittäneet tästä huolensa. Pelkkä huoli ei riitä. Nyt tarvitaan yhteistä tahtoa ja määrätietoista kaikkien tahojen yhteistyötä, arkkipiispa Mäkinen toteaa.

Köyhyysryhmän tavoitteena on esittää yhteinen vetoomus köyhyydessä elävien tilanteen parantamiseksi ja peruspalvelujen turvaamiseksi sekä köyhyyskysymyksen nostamiseksi hallitusohjelman keskeiseksi ohjelmakohdaksi. Lisäksi tavoitteena on laatia konkreettisia toimenpide-ehdotuksia työllistymismahdollisuuksien ja toimintakyvyn parantamiseksi sekä hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamiseksi.

Köyhyysryhmään kutsuttuja ovat Elinkeinoelämän keskusliitto EK, korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto STKL, Työttömien Valtakunnallinen Yhteistoimintajärjestö TVY, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Kuntaliitto sekä Helsingin Diakonissalaitos HDL. Köyhyysryhmän puheenjohtaja on arkkipiispa Kari Mäkinen.

Sen asiantuntijaryhmää puolestaan vetää Helsingin Diakonissalaitoksen johtaja Antti Lemmetyinen. Asiantuntijaryhmän valmistelevana sihteerinä on sosiologian professori Juho Saari.

Köyhyysryhmä on jo kokoontunut ja käynnistänyt yhteisen työskentelyn.1990-luvun lopussa kirkko kutsui koolle Nälkäryhmän, joka vaikutti silloisen hallitusohjelman sisältöön konkreettisia toimenpide-ehdotuksia myöten.

Kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön johtaja Kalle Kuusimäki uskoo, että köyhyysryhmä ehtii tehdä työnsä ennen hallituksen muodostamista ja näin se voisi vaikuttaa tulevan hallituksen ohjelmaan. Ryhmän on määrä julkistaa työnsä noin viikko vaalien jälkeen 26.4.

Edellinen artikkeliTuore lehti pyrkii rikastuttamaan jumalanpalveluselämää
Seuraava artikkeliPaastovinkki 5/40 – Toimi Kankaanniemelle paasto tarkoittaa suursiivousta