”Rockfestareilla pitäisi olla ehtoollishetkiä”

Kirkon pitäisi tarjota kesän rockfestareilla ja Tangomarkkinoilla kansalle kojuistaan ehtoollista. Tätä mieltä on Kirkon tiedotuskeskuksen verkkoviestinnän hankepäällikkö Hannu Majamäki.

Ajatus festariehtoollisesta alkoi pyöriä Majamäen mielessä viime kesänä.

– Kun jaoin ihmisille kirkon paperiesitteitä, en voinut olla kysymättä itseltäni, onko tämä tosiaankin meidän ydinjuttu. Lisäksi törmäsin tilastoihin, jotka kertoivat, että hämmentävän harva suomalainen aikuinen on käynyt ehtoollisella rippikoulun jälkeen.

Majamäki ajattelee, että kirkon pitää olla läsnä oman ytimensä kanssa siellä, missä ihmiset ovat.

– Ehtoollinen ilmentää uskon ydintä. Miksi sitä pitää säästellä? Ei se jakamalla kulu.

Majamäen visiossa festarialueella voisi olla ehtoollista tarjolla kirkon kojulla vaikka tasatunnein. Ehtoollishetken kaava voisi olla pelkistetty sovellus esimerkiksi ehtoollisesta sairaan luona. Ehtoollishetket toteutettaisiin yhdessä paikallisseurakuntien kanssa.

– Hetki olisi yhtä aikaa kevyt ja harras. Siihen kuuluisivat ehtoollisen asetussanat, uskontunnustus ja rukous, ehtoollisen nauttiminen sekä jotakin sopivaa musiikkia.

Majamäki on keskustellut ideastaan Kirkkohallituksessa muutaman ihmisen kanssa. Häntä on rohkaistu viemään asiaa eteenpäin. Mitään teologista estettä festariehtoolliselle ei ole löytynyt.

– Nyt täytyy vain ryhtyä kyselemään festarijärjestäjien ajatuksia. Uskoisin, että ainakin Porin Suomi Areena ottaa idean vastaan innokkaasti, Majamäki pohtii.

Edellinen artikkeli”Täällä ollaan enemmän huolissaan ihmisistä kuin kirkosta”
Seuraava artikkeliKatolinen pappi rehellisenä Antwerpenissä