Demarinuoret vaativat kirkon ja valtion viimeisten siteiden katkaisua


Kirkko_ja_kaupkLOGO_UUSI205 mukaan demarinuoret eivät ole tyytyväisiä kirkon ja valtion suhteisiin. Kokoomuusnuoret sen sijaan ovat.

Kirkon ja valtion suhteet palaavat politiikan pöydälle kaikesta päättäen nykyisten nuorten varttuessa vastuuseen. Suurimmat puolueet sivuuttivat tämän kysymykset eduskuntavaaleissa, mutta keskustelua käydään puolueiden nuorisojärjestöissä.

Demarinuoret on viimeksi marraskuussa antanut julkilausuman, jossa se vaatii kirkon ja valtion viimeistenkin siteiden katkaisemista, kirkon verotusoikeuden poistoa ja kirkon yhteisöverotilitysten lakkauttamista.

– Puolueen kannanotoissa näitä vaatimuksia ei viime aikoina ole näkynyt, mutta kirkon ja valtion täydellinen ero on kuulunut ohjelmaan Forssan puoluekokouksesta 1903 lähtien, toteaa puheenjohtaja Timo Kontio.

Kontio on koulutukseltaan kirkon nuorisotyönohjaaja ja työskennellyt kirkossa.

Puheenjohtaja Wille Rydmanin mukaan kokoomusnuoret ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä kirkon ja valtion suhteisiin. He hyväksyvät kirkon verotusoikeuden, mutta yhteisöveron tilittäminen kirkolle pitäisi lopettaa.

– Vastaavasti kirkolle tulisi sallia oikeus periä korkeampaa maksua hautaus- ja muista palveluista kirkkoon kuulumattomilta, Rydman linjaa.

Lue Salla Korpelan tekemä juttu Kirkko ja kaupungista.

Edellinen artikkeliHautausala kiittää seurakuntien keskusrekisteriä Helsingissä
Seuraava artikkeliPiispainkokous päätti varhaiskasvatuksen ohjaajan kelpoisuusvaatimuksista