Nokian seurakunta lomauttaa kymmeniä

Nokian_seurakunta205 Lauri Salmisen mukaan hankala taloudellinen tilanne, johon haetaan lomautuksilla 90 000 euron parannusta. Seurakunnan palkkalistoilla on kaikkiaan 72 henkilöä.

– Tämä on laajin lomautus minkä tiedän ja koskee pääosaa työntekijöistä. Lakisääteiset tehtävät kuten hautaustoimi edellyttävät valmiutta ympärivuoden, Salminen sanoo.

Taloustilanteen huononemisen taustalla ei ole yhtä selittävää tekijää. Salmisen mukaan yksi vaikuttava syy on kirkon jäsenmäärän laskun vaikutus verotuloihin. Muitakin rakenteellisia syitä löytyy.

– Osittain on päässyt käymään niin, että on syntynyt rakenteellisesti liian iso organisaatio, joka ei pysty toimimaan niillä verotuloilla joita meillä on. Takana on myös tappiollisia vuosia eikä verotulokertymä riitä kattamaan seurakunnan menoja.

Taloutta korjataan Salmisen mukaan myös myymällä kiinteistöjä. Eläkkeelle jääneiden työtekijöiden tilalle ei ole palkattu uusia ja sijaiset on jätetty palkkaamatta. Myös irtisanomisista on puhuttu.

– Osa-aikaistamiset ja irtisanomiset ovat yhtenä osana tässä keskustelussa. Mitään toimenpiteitä ei ole niiltä osin käynnistetty eikä suunniteltu. Työtä on tehty hyvässä yhteistytössä luottamushenkilöiden kanssa, Salminen sanoo.

Lomautuksia koskevat yt-neuvottelut alkavat Nokialla 12. joulukuuta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Edellinen artikkeliTutkijat: Vatikaanin tulisi sallia nunnille ehkäisypillerit
Seuraava artikkeliBuddhalaiset juhlivat Buddhan valaistumista