Sisäministeri tuo teologisille opintopäiville valtiovallan tervehdyksen

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen tuo Perusta-lehden teologisille opintopäiville valtiovallan tervehdyksen. Suomen Raamattuopistossa 3.-5.1.2012 järjestettävillä päivillä käsitellään Jeesusta monesta näkökulmasta. Päivien kyselytunnilla nähdään yllättäen myös piispa Irja Askola, vaikka vuosi sitten annettiin ymmärtää, ettei häntä voisi kutsua vastaamaan kysymyksiin.

Tuolloin Perusta-lehden päätoimittaja Raimo Mäkelä totesi
Kotimaa24:lle, etteivät esimerkiksi piispat Wille Riekkinen ja Irja Askola voisi olla opintopäivillä mukana vastaamassa päivien perinteisen piispojen kyselytunnin kysymyksiin. Syyt ovat teologiset ja liittyvät esimerkiksi Raamatun tulkintaan. Kyselytunnilla ovat kuitenkin tänä vuonna vastaamassa Irja Askola ja Simo Peura.

Mäkelä ei lähde pohtimaan, miksi tilanne on muuttunut.

– He ovat siellä ja katsotaan, mitä he vastaavat. Heitä on kaksi vastaajaa, hän sanoo.

Mäkelän mukaan päivillä ei ole aiemmin vieraillut ministereitä. Räsänen (kd.) on nyt kutsuttu mukaan. Hän tuo valtiovallan tervehdyksen. Räsänen on Mäkelän mukaan ollut ennen ministeriyttään esimerkiksi pitämässä päivillä työpajaa. Lisäksi Räsänen oli edelliskaudella Perusta-lehden neuvottelukunnan jäsen.

Päivien ulkomaisena päävieraana on Tanskan seurakuntatiedekunnan systemaattisen teologian professori Asger Chr. Højlund, joka on laatinut Luther-tutkimuksen alalta merkittävän väitöskirjan.

Päivät järjestää Perusta-lehti julkaisijoittensa Suomen Raamattuopiston, Suomen teologisen instituutin ja Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO) kanssa.

Tutustu päivien ohjelmaan

Edellinen artikkeliSS: Ups! – Sakari Häkkinen tuplasti ehdolla Radio Dein puffissa
Seuraava artikkeliEnkeli taivaan on suosituin jouluvirsi