Ala-Prinkkilä peruutti hakemuksensa

Kauhajoen kirkkoherra, TL Jouko Ala-Prinkkilä on peruuttanut hakemuksensa Seinäjoen kirkkoherran virkaan. Ehdokkaita Espoon piispaksi siirtyvän Tapio Luoman paikalle on nyt viisi.Tiedotteessaan Ala-Prinkkilä kertoo syyksi, että hänen kutsumuksensa on jatkaa Kauhajoen kirkkoherrana.

 – Monet kannustavat yhteydenotot rohkaisivat viranhakuun. Hakuajan päättymisen jälkeen olen pohtinut erityisesti Seinäjoen viran luonnetta, työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista kahdella paikkakunnalla, tutkimustyöni loppuunsaattamista sekä Kauhajoen seurakunnassa meneillään olevia hankkeita. Keskustelu piispan ja rukousystävien kanssa ovat auttaneet päätöksenteossa, sanoo Jouko Ala-Prinkkilä tiedotteessaan.

Hän toteaa olevansa kiitollinen saamastaan kannustuksesta ja pahoittelee ratkaisunsa mahdollisesti tuottamaa pettymystä.

Seinäjoen kirkkoherran viran hakijoiden haastattelut olivat Lapuan tuomiokapitulin istunnossa eilen keskiviikkona ja vaaliehdotus tehdään tuomiokapitulin istunnossa 1.2. Hakijoita on nyt kaikkiaan viisi.

Lue  Tapio Luoman seuraajaksi kuusi hakijaa

Lue myös kirkon Kauhajoki-hankkeesta kertova uutinen ”Kirkon tehtävä on hoitaa kansallista surua”

Edellinen artikkeliVanhoillislestadiolaiset linjaavat naispappeuskäsitystään
Seuraava artikkeliSS: Häkkinen pitää Ruokasta ja Jolkkosta uhkana työyhteisölle