Yhteisvastuukeräys Otto.-automaatteihin

OttoLogo

Tuleva keräys on vasta kolmas Otto-automaatteihin otettu hyväntekeväisyyskampanja. Aiemmin rahaa on kerätty Planin ja Maailman luonnonsäätiön WWF:n projekteille. Automatia edellyttää automaattien yhteistyökumppanilta keräyslupien lisäksi valtakunnallisuutta, tunnettuutta ja luotettavuutta. Yhteisvastuukeräyksessä kriteerit täyttyivät Automatian mukaan helposti. Esimerkiksi toimijan kirkollisuus ei ole ongelma.

– Muitakin kirkollisia toimijoita on ollut tarjolla yhteistyökumppaneiksi. Meidän täytyy olla avoimia kaikille toimijoille, tosin joidenkin pienempien kirkkokuntien on ehkä vaikeampi täyttää toiminnan valtakunnallisuuden ja yleisen tunnettuuden kriteeriä, toteaa kehitysjohtaja Jyri Marviala Automatia Pankkiautomaatit Oy:stä.

Marvialan mukaan heille kyse on yrityksen yhteiskuntavastuun kantamisesta. Toisaalta kyseessä on myös keino etsiä tapoja laajentaa automaattien palveluarsenaalia viimeisen kymmenen vuoden aikana vähentyneiden käteisnostojen rinnalle.

Ensimmäinen yritys valjastaa Otto-automaatit hyvänkeväisyyteen sai aikoinaan hämmentyneen vastaanoton, mutta kun lahjoitustapaa automaateilla kehitettiin, lopputulos on ollut myönteinen. Lahjoittamisesta näyttää tulleen luonteva osa automaatilla asiointia.

– Yhteistyö on keräyksen kannalta taloudellisesti merkittävä asia. Suomessa tehdään kuukaudessa noin 15 miljoonaa automaattikäyntiä, joten tällä on myös vaikutusta keräyksen näkyvyydelle, summa yhteisvastuukeräyksen johtaja Tapio Pajunen.

Tulevana sunnuntaina 5.2. käynnistyvän yhteisvastuukeräyksen tuotto menee ylivelkaantumisen estämiseen Suomessa ja pienrahoitustoimintaan Ugandassa.

Lue myös:

Otto.-automaatit tarjoavat taas mahdolllisuuden antaa

Otto kysyy nyt haluatko lahjoittaa

Edellinen artikkeliYle Puheen uudistus herättää puhetta
Seuraava artikkeliValitus Kaivokselan kirkon purkupäätöksestä hylättiin